Κάλεσμα του ΕΣΥΝ Αχαρνών – Φυλής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία του Μενιδίου την Παρασκευή 18 Φλεβάρη στις 18.30

 


 ΚΑΛΕΣΜΑ

Στην ακρίβεια, τη φτώχεια και την υποβάθμιση απαντάμε με συλλογικό - παλλαϊκό αγώνα!

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωματείων και των Φορέων στην Κεντρική Πλατεία του Μενιδίου την Παρασκευή 18 Φλεβάρη στις 18.30.

  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο Παναττικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12.00.

Δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας μετράμε συνολικά 20.000 νεκρούς, και καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους, με τα κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας να βαράνε «κόκκινο» για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Ως επακόλουθο της νέας καπιταλιστικής κρίσης βιώνουμε την αναδουλειά, το κύμα ακρίβειας, την όξυνση της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας.

Όλα αυτά είναι που, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη απομόνωση σε συνθήκες καραντίνας και εγκλεισμού, βάζουν φραγμούς στα όνειρα πολλών νέων και τους καθιστούν ολοένα και πιο ευάλωτους στη χρήση ναρκωτικών, τροφοδοτώντας μία νέα έξαρση της τοξικοεξάρτησης. Ταυτόχρονα, η εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας υποβαθμίζει και την προστασία, την περίθαλψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των τοξικοεξαρτημένων, υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Γνωρίζουμε ότι η τοξικοεξάρτηση είναι κοινωνικό φαινόμενο. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, η όξυνσή του οφείλεται και στη χρόνια, πολύπλευρη υποβάθμιση που καλλιεργούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές: την εγκληματικότητα, την έλλειψη υποδομών, χώρων πολιτισμού και άθλησης. Υποβάθμιση που το τελευταίο διάστημα εντείνεται με τη δράση φασιστικών συμμοριών στο κέντρο του Μενιδίου που απειλούν περαστικούς και επαγγελματίες.

Απέναντι σε όλα αυτά παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Διεκδικούμε τα δικαιωματά μας σε ζωή, υγεία και δουλειάστο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας!

Απαιτούμε:

  • Άμεση οικονομική ενίσχυση και προσλήψεις σε όλα τα θεραπευτικά προγράμματα και δημιουργία μονάδων επίσκεψης στο σπίτι με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

  • Πλήρη και δωρεάν πρόσβαση των εξαρτημένων στις Μονάδες Υγείας. Δημιουργία κινητών μονάδων με εξειδικευμένο προσωπικόΜέτρα προστασίας για όσους βρίσκονται σε ανοιχτά προγράμματα στεγνής θεραπείας και απεξάρτησης που έχουν διακοπεί προσωρινά λόγω της πανδημίας.

  • Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μενιδίου με το απαραίτητο προσωπικό και με σύγχρονο εξοπλισμό. Πλήρη ένταξη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στο ΕΣΥ με μεταφορά του προσωπικού της και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ κορονοϊού για όλο τον πληθυσμό.

  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία της κυβέρνησης που κόβει το 50% του μισθού στους εργαζόμενους γονείς που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω ασθένειας του παιδιού τους. Αποζημίωση των επαγγελματιών που νοσούν και δεν μπορούν να εργαστούν, επίδομα ειδικού σκοπού για όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Κανένα σπίτι, κανένα μαγαζί χωρίς ρεύμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου