Ικανοποιημένος για το νέο Προαστιακό και για την επέκταση της Περιφερειακής Αιγάλεω ο Μπούρας

 



Την ικανοποίησή του για το σχεδιασμό των συγκοινωνιακών έργων στη Δυτική Αττική, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Περιφέρειάς μας Θανάσης Μπούρας.
Ο Θανάσης Μπούρας επικαλέστηκε απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία:
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προχωρήσει στην εκπόνηση σημαντικού πλάνου έργων για τη Δυτική Αττική.
Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι αρχικές μελέτες της επέκτασης της Γραμμής 4 προς την Πετρούπολη, με 3 από τους 6 σταθμούς στη Δυτική Αττική: Άγιοι Ανάργυροι, Ίλιον και Πετρούπολη.
Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά η δημοπράτηση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Δυτικής Αττικής.
«Πρόκειται για ένα έργο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα εξυπηρετήσει την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Μέγαρα και αρκετούς ακόμα δήμους της περιοχής» σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών στο έργο της Σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου και την ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά.
«Προχωράμε και με ένα οδικό έργο που ζητούσε για χρόνια η περιοχή και που δεν προχωρούσε. Ένα έργο που παραμένει ανολοκλήρωτο και ημιτελές εδώ και μια εικοσαετία, από το 2002», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ικανοποίηση του Θανάση Μπούρα είναι δικαιολογημένη, καθώς ο ίδιος, με τις προτάσεις του στον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, έχει συμβάλει στο σχεδιασμό των συγκοινωνιακών έργων που θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και ιδίως του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου