«Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών» την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Ψηφιακής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Αττικής – Δήμου Φυλής


 
H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών , σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.


Σας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 18:00 στο webinar με θέμα «Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών». Εισηγητές είναι ο κ. Πεταλίδης Κυριάκος, Στέλεχος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης, στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνικής Υποστήριξης Ψηφιακών Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ο κ. Γκούσκος, Στέλεχος Δυτ. Τομέα της δράσης του Ψηφιακού Εγγραμματισμού για την Περιφέρεια Αττικής. Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας, παρακαλούμε όπως κάνετε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://tinyurl.com/digitalattiki

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Στο παραπάνω πλαίσιο η δράση θα συνεχιστεί τον Μάρτιο με την παρακάτω σειρά:


ΤΕΤΑΡΤΗ

ΩΡΑ

ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ


02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)


09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών


16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο


23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών


30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην μετά Covid 19 εποχή, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα συντονιστικό κέντρο δράσης οριζόντιας παρέμβασης με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου, και την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.».

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η νέα κανονικότητα που έχει προκύψει στις ζωές όλων μας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid 19, ανέδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο τη σημασία του διαδικτύου στη καθημερινότητα μας. Με το πρόγραμμα του Ψηφιακού Εγγραμματισμού δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να εξοικειωθεί ή να επανεξετάσει ενέργειες που όλοι πραγματοποιούν καθημερινά μέσω διαδικτύου αλλά και να ενημερωθεί για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά τη χρήση του. Απευθύνω, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία.»


1512 (8:30-14:30 αστική χρέωση)

psifiakospta@gmail.com

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

https://www.facebook.com/digital.attiki

https://tinyurl.com/atticadigital

https://www.linkedin.com/in/atticadigital

https://www.instagram.com/atticadigital



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου