Με την ευχή οι Ηπειρώτες Άνω Λιοσίων να ξαναγεμίσουν με χορούς τα γήπεδα η βασιλόπιτα του ιστορικού Συλλόγου

Με την ευχή του χρόνου οι Ηπειρώτες Άνω Λιοσίων στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας να γεμίσουν τα.. “γήπεδα” όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έκοψε το πρώτο κομμάτι της Βασιλόπιτας για το 2022, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Ρούσσας.

Πράγματι πριν την πανδημία, ο πολυπληθής και ιστορικός Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, συνήθιζε να κόβει την Βασιλόπιτα του στο γήπεδο basket της συνοικίας της Δροσούπολης σε μεγάλες εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, παραδοσιακό γλέντι και χορούς.

Φέτος ο Σύλλογος έκοψε την βασιλόπιτα του το απόγευμα της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου με μέτρα κατά της πανδημίας στη φιλόξενη στέγη του, με πρωταγωνιστές το νέο αίμα των Ηπειρωτών, τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων και όλοι ευχήθηκαν “να είναι η τελευταία χρονιά χωρίς γλέντι και ελληνική παράδοση”.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Τόλιας, ο οποίος ευχήθηκε η φετινή χρονιά να σημάνει και τη λήξη της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε κι εκείνος από την πλευρά του ο δυναμικός Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων να ξαναγεμίσει τα γήπεδα, ενώ εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους αλλά και στην ολοκληρωμένη πλέον Στέγη των Ηπειρωτών. “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρισκόμαστε σε ένα χώρο που τον οραματιστήκαμε, τον κατασκευάσαμε και τον θεμελιώσαμε κατά την περίοδο που είχα την ευθύνη του Δήμου” τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας “Σας καλώ να χαρείτε αυτόν το χώρο, να χαρείτε την πλατεία Ηπειρωτών και να τα γεμίσουμε Πολιτισμό!” Ο Δήμαρχος κλείνοντας αφιέρωσε το κομμάτι του στις γυναίκες της ένδοξης Ηπείρου.

Στη συνέχεια έκοψαν συμβολικά κομμάτι οι υπεύθυνες των χορευτικών και δραστήρια μέλη του ιστορικού Συλλόγου, που με τη φιλοξενία τους λάμπρυναν την απέριττη εκδήλωση.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos με τους σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του προέδρου του Συλλόγου Χρήστου Ρούσσα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου