Ελπιδοφόρα μηνύματα για τη νέα Στέγη της ΓΡΙΖΑΣ στην Βασιλόπιτα του κορυφαίου Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων

Μπορεί φέτος η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η “ΓΡΙΖΑ” να τελέστηκε υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών περιορισμών αλλά η αισιοδοξία για το ευοίωνο μέλλον, υπήρξε διάχυτη.

Έτσι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δέχθηκαν τις ευχές του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων Αρχιμανδρίτη π. Χρήστου Τίτου, ο οποίος τηρώντας τις παραδόσεις ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καραϊσκάκης απευθυνόμενος σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και κυρίως σε αυτά που έλειπαν από την λιτή εκδήλωση, λόγω των μέτρων προστασίας, ευχήθηκε αυτή να είναι και η τελευταία χρονιά της απόστασης και της παύσης των εκδηλώσεων που έχει προκαλέσει η πανδημία. Πρόσθεσε επίσης πως η νέα χρονιά έχει ανατείλει ελπιδοφόρα για τη ΓΡΙΖΑ, καθώς η νέα της Στέγη, ο Λιοσιώτικος Πύργος, που αποτελούσε όνειρο ετών για τα μέλη της αλλά και κείνους που αγαπούν το Αρβανίτικο Πολιτισμό, είναι πλέον έτοιμη να φιλοξενήσει το πολυεπίπεδο και πολύτιμο έργο του Συλλόγου.

“Είναι ένα έργο που το οραματίστηκε και το ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και όπως μαθαίνουμε πολύ γρήγορα θα παραλάβουμε τα κλειδιά!” τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραϊσκάκης, αποστέλλοντας τις διαδικτυακές του ευχές, σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την πλευρά του, ευχήθηκε το νέο Σπίτι του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων να είναι καλορίζικο και να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του στις κορυφαίες εκδηλώσεις του τόπου, επισημαίνοντας πως του χρόνου η βασιλόπιτα της ΓΡΙΖΑΣ, θα κοπεί στη δική της Στέγη, που θα αποτελέσει έναν φιλόξενο χώρο πολιτιστικών δράσεων.

Τις ευχές του έδωσε και ο πρώτος επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής, που υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της Ιστορίας και της πορείας του Αρβανίτικου Πολιτισμού, επισημαίνοντας, πως το Υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ψηφιακή ανάδειξη, της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης, στην οποία ο Αρβανίτικος Πολιτισμός, κατέχει εξέχουσα θέση.

Ο τυχερός της εκδήλωσης, ο μικρός Γιάννης που πέτυχε το φλουρί, ήταν το καλύτερο φινάλε για την απέριττη εκδήλωση και ως δώρο, παράλαβε από τον Πρόεδρο Γιώργο Καραϊσκάκη μια όμορφη εικόνα της Παναγίας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos από την εκδήλωση και φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου