Να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου καλεί τους ιδιοκτήτες ο Δήμος Φυλής-Βαριά πρόστιμα προβλέπει η νομοθεσία

 


Να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, το αργότερο μέχρι την 30η Απριλίου 2022, καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές ή μισθωτές ο Δήμος Φυλής. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι δε συμμορφωθούν κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου και καταλογισμό των εξόδων καθαρισμού των οικοπέδων από το Δήμο. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Καλούνται οι συμπολίτες μας, ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές ή μισθωτές οικοπέδων να τα καθαρίσουν, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, το αργότερο μέχρι την 30η Απριλίου 2022.
Επισημαίνουμε ότι ο πρόσφατος νόμος 4915/2022 (άρθρο 41) αυστηροποίησε το ισχύον νομικό πλαίσιο και πλέον, αυτοί που δε συμμορφώνονται απειλούνται με πρόστιμο 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και καταλογισμό, σε βάρος τους, των εξόδων για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των υλικών από το Δήμο.
Με βάση τα παραπάνω, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση, προς αποφυγή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, που θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή και την περιουσία όλων μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου