Στον μεγαλόπρεπο εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Αχαρνών ο Δήμαρχος Φυλής  Στον μεγαλόπρεπο εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Αχαρνών βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τηρώντας πιστά την παράδοση, που θέλει τους δύο γειτονικούς Δήμους, να βρίσκονται κοντά στα μεγάλα θρησκευτικά και πολιτιστικά γεγονότα.

Ο Δήμαρχος Φυλής συμμετείχε με ευλάβεια στην μεγαλόπρεπη λιτάνευση της εικόνας κι αντάλλαξε θερμές ευχές με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, ιερείς, βουλευτές, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής αλλά και με δεκάδες εκπροσώπους φορέων και δημότες των Αχαρνών, με τους οποίους τον συνδέουν, φιλίες ετών.

Ο Χρήστος Παππούς εξάλλου, καμάρωσε τον χορό των Γριζοφόρων του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών που αναβίωσε το παλιό Αρβανίτικο Πανηγύρι, μπροστά από τον μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου.

Κι επειδή όπως εύστοχα σχολίασε ο πολύπειρος παρουσιαστής, των πολιτιστικών εκδηλώσεων Νίκος Τσουκλίδης, “Μενιδιάτικο Πανηγύρι χωρίς Σπύρο Μπρέμπο δεν γίνεται”, τον εξαίσιο χορό των Γριζοφόρων συνόδευσε με την παραδοσιακή του Ορχήστρα ο Σπύρος, με τον κόσμο να χαρίζει στα χορευτικά αλλά και στους μουσικούς, το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου