Νέο Περιβαλλοντικό έργο με 38 Ηλεκτρικά Ποδήλατα και σημεία στάθμευσης και φόρτισης εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής

Τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού περιβαλλοντικού έργου εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής που αφορά στην προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων και στην εγκατάσταση 6 σημείων φόρτισις και στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από Δημότες, κατοίκους και επισκέπτες .

Το ποσό για την υλοποίηση του προγράμματος Ενίσχυσης της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Φυλής που περιλαμβάνεται στην πράξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ανέρχεται στα 317.830,12 €.

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Το σύστημα θα επιτρέψει στον Δήμο να προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.

“Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε λύση που στόχο έχει τη μείωση των ρύπων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα αποτελέσουν για τους συνδημότες και τους επισκέπτες μας ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης που θα τους προσφέρει μοναδικές εμπειρίες προστατεύοντας ταυτόχρονο το περιβάλλον” σημειώνει σχετικά με την ένταξη στο πρόγραμμα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου