Εκσυγχρονίζονται τα προαύλια σε 44 Σχολεία όλων των βαθμίδων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φυλής

Νέο έργο ύψους 7,44 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Ένα νέο σημαντικό έργο για τον εκσυγχρονισμό των προαυλίων των Σχολείων εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 7,44 εκατ. Ευρώ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό, την αποκατάσταση φθορών και τη λειτουργική αναβάθμιση των προαύλιων χώρων του συνόλου των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Φυλής και η χρήση τους αναμένεται να συντελέσει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των χώρων παρέμβασης.

Με το συγκεκριμένο έργο δρομολογείται η ολοκληρωμένη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση, εκσυγχρονίζεται το δίκτυο φωτισμού των σχολικών ιδρυμάτων παρέχοντας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς - κηδεμόνες, αίσθημα ασφάλειας. Επιπρόσθετα, περιορίζονται οι πιθανότητες ατυχημάτων καθώς οι επιφάνειες του εδάφους θα επιδιορθωθούν, θα επικαλυφθούν με νέα υλικά και θα δημιουργηθούν σύγχρονοι αθλητικοί χώροι και παιδικές χαρές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σημαντικό έργο σε αυτόν τον τομέα έχει γίνει σε Σχολικές Μονάδες μέσα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής.


Τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη αλλά και τους συνεργάτες του που έφεραν σε πέρας τις διαδικασίες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τονίζοντας πως «η Σχολική Στέγη και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Φροντίζουμε και βελτιώνουμε αδιάκοπα, τους χώρους που ζουν αθλούνται και μορφώνονται τα παιδιά μας. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι διαρκείς προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης» τόνισε σχετικά.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου