Με επιτυχία διεξήχθη το “Κλασσικό Ράλλυ Φυλής” που διοργάνωσε η ΕΛΚΑ υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “Κλασσικό Ράλλυ Φυλής”, που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΕΛΚΑ) υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Στο “Κλασσικό Ράλλυ Φυλής”, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά, συμμετείχαν 22 πιστοποιημένα κλασσικά αυτοκίνητα, κυρίως από την Αττική, τα οποία διαγωνίστηκαν σε μια ιδιαίτερη διαδρομή περίπου 105 χιλιομέτρων.

Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί από το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων (ΑΕΚ B.C.) και διήλθαν από τις περιοχές Χασιά, Σκούρτα, Οινόη, Μαλακάσα, Τατόι και Μενίδι, για να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων (ΑΕΚ B.C.). Το πρώτο αυτοκίνητο τερμάτισε στις 13:15 και το τελευταίο στις 14:40, ενώ δύο αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να τερματίσουν λόγω βλάβης που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το σήμα της εκκίνησης του αγώνα έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φυλής, Γιώργος Αβράμης, ενώ παρόντες στην εκκίνηση ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου και ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Ύδρευσης κι Ηλεκτροφωτισμού, Μαρίνος Σαρλάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φυλής αποτελεί δημοφιλές σημείο εκκίνησης ράλλυ, καθώς το “Κλασσικό Ράλλυ Φυλής”, είναι ο τέταρτος αγώνας που ξεκινά από το Δήμο μας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής, την τελευταία τετραετία. Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων “Time Speed Distance Regularity Rally” που συνδιοργάνωσαν ο AC3 (Argolis Classic Car Club) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ), με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. Ο ίδιος αγώνας πραγματοποιήθηκε κι ένα χρόνο αργότερα, στις 16 Νοεμβρίου 2019. Επίσης, στις 23 Ιανουαρίου 2022, εκκίνησε και τερμάτισε στο γήπεδο Θρασύβουλου στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, ο αγώνας “3η Ανάβαση Ασπροπύργου” που διοργάνωσε η Λέσχη Classic Microcars με την υποστήριξη των Δήμων Φυλής και Ασπροπύργου.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό video και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου