Πλήθος κόσμου στη Μονή Κλειστών στο ετήσιο μνημόσυνο του μοναχού Μακάριου

 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το Σάββατο 28 Μαΐου στη Μονή Κλειστών το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μοναχού Μακάριου Κουλούρη. Ο αείμνηστος γέροντας υπήρξε πνευματικός καθοδηγητής της Μονής από το 1995 έως το 2021.

Στη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής και προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου, τον εφημέριο του Ι. Ν. Παναγίας Γρηγορούσης πρωτοπρεσβύτερο Άγγελο Κανέλο και άλλους ιερείς από ναούς του Δήμου.

Η Μονή κατακλύστηκε από δεκάδες φίλους και πνευματικά παιδιά του μακαριστού μοναχού ενώ για τη διαδρομή και την προφορά του Μακάριου στην Ορθοδοξία και τη Μονή Κλειστών μίλησε με συγκίνηση ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας χρησιμοποιώντας την παραβολή του Χριστού προς τους μαθητές του για το σιτάρι και τα ζιζάνια.

“Έχουμε το ετήσιο μνημόσυνο ενός ανθρώπου που κατάλαβε νωρίς στη διαδρομή της ζωής του το λόγο και τα κηρύγματα του Χριστού ο οποίος μας καλεί να αντιληφθούμε την ανθοφορία γύρω μας και να συλλέξουμε τους καρπούς που μας προσφέρει η Εκκλησία μας. Ο Μοναχός Μακάριος άσημος κατά κόσμον, δέχθηκε το μοναχικό σχήμα και βρέθηκε σε μια πολύβουη πόλη την Πετρούπολη όπου με την προσωπική καλλιέργειά του αλλά και της αδελφότητος που μας φιλοξενεί σήμερα εδώ στη Μονή Κλειστών άφησε πίσω του για εμάς πολύτιμους καρπούς . Πέρα από τους ανθρώπους που βοήθησε στην Πετρούπολη έχουμε μπροστά μας φανερό τον αγώνα που έκανε για αυτή την μοναστική αδελφότητα η οποία με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του όταν ήταν στη ζωή αλλά και τώρα αυξάνεται. Και χαιρόμαστε όλοι που εδώ ο καρπός είναι πολύς γιατί ο μακαριστός Μακάριος εργάστηκε και δυνάμωσε μέσα από την Εκκλησία και τους πιστούς και όλους αυτούς που ανεξάρτητα από την πίστη τους έβρισκαν εδώ θαλπωρή, παρηγοριά , αγάπη και κατανόηση” επεσήμανε ο Σεβασμιότατος.

Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Φυλής και Διοίκησης Ελένη Λιάκου, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργος Αβράμης, ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής και η Τοπική Σύμβουλος Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου