Σάρωσαν οι κολυμβητικοί αγώνες του Αρίωνα Φυλής στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων


Με σαρωτική επιτυχία, διεξήχθησαν παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, την Κυριακή 15 Μαΐου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων οι πρώτοι κολυμβητικοί “Αγώνες Φιλίας Αρίων”, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ “Η Πάρνηθα”.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αρίων Φυλής, που ξεκίνησε την λειτουργία του, λίγο πριν την πρώτη καραντίνα η οποία πάγωσε όλες τις δραστηριότητες, κατάφερε χθες να γεμίσει ασφυκτικά τις κερκίδες -και όχι μόνο- του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άνω Λιοσίων και να φέρει εις πέρας με υποδειγματικό τρόπο την πρώτη του μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση.

Οι αγώνες στους οποίους συμμετείχαν 25 σωματεία ξεκίνησαν με την καθιερωμένη παρέλαση των λιλιπούτειων αθλητών (7-8-9 ετών). Η πρόεδρος του Αρίωνα Κατερίνα Τσότσου αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, υπογράμμισε τη σθεναρή στήριξη του Δήμου Φυλής στον αθλητισμό και κάλεσε προς βράβευση το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού.

Ο Δήμαρχος Φυλής αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες υπογράμμισε “σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα. Βλέπουμε ξανά μετά από καιρό το κολυμβητήριο γεμάτο κόσμο και παιδικά χαμόγελα. Θέλουμε από δω και στο εξής αυτός ο χώρος να παραμείνει γεμάτος αθλητές και για αυτό θα τον κρατήσουμε δυνατό ώστε να δίνει χαρά και άθληση σε μας και τα παιδιά μας”.

Για την προσφορά του στον αθλητισμό και την καλή συνεργασία με τον Αρίωνα η κ. Τσότσου βράβευσε και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ “Η Πάρνηθα” Γιώργο Μαυροειδή με τον οποίο ο σύλλογος είχε την συνδιοργάνωση των αγώνων.

Το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου στους μικρούς αθλητές ζήτησε από τον κόσμο ο Γιώργος Μαυροειδής παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα που του πρόσφερε ο σύλλογος. Αναμνηστική πλακέτα απονεμήθηκε και στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα ο οποίος παρακολούθησε τους αγώνες και έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο και το Δήμο για τους αγώνες και τις εγκαταστάσεις αντίστοιχα.

Οι 7χρονοι αθλητές αγωνίστηκαν σε ελεύθερο- πρόσθιο και ύπτιο στα 25 μέτρα και οι υπόλοιποι σε ύπτιο- πεταλούδα- πρόσθιο- ελεύθερο στα 50 μέτρα ενώ 8 αθλητές αγωνίστηκαν σε ΜΙΧ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ 8x50 μέτρα.

Οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει στους αγώνες και τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες λαμπερές προσωπικότητες της κολύμβησης. Συγκεκριμένα τους αγώνες παρακολούθησαν και βραβεύτηκαν η Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας 10 χιλιομέτρων Κέλλυ Αραούζου. Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος μετρά στο παλμαρέ του περισσότερα από 100 μετάλλια, 4 εκ των οποίων χρυσά και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο πρωταθλητής κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Γιώργος Αρνιακός. Ο πρωταθλητής Α.Μ.Ε.Α. Μάριος Παπαηλιού που πριν από περίπου ένα μήνα σημείωσε νέο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο S14 και οι αθλητές Α.Μ.Ε.Α. Άρης Μακρής και Θανάσης Βουλγαράκης με πολλές διακρίσεις και νέα ρεκόρ στο βιογραφικό τους.

Τέλος ο σύλλογος βράβευσε δύο δικούς του αθλητές που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης masters 21 και συγκεκριμένα τον Ευάγγελο Τζανή που κατετάγη 5ος στο 4x100 και την Γεωργία Καρβουνιάρη που κατετάγη 3η στα 1500 μέτρα ελεύθερο.

Η γιορτή της κολύμβησης που διοργάνωσε ο Αρίωνας Φυλής έληξε πανηγυρικά αργά το απόγευμα με το ΔΣ του συλλόγου, τους αθλητές και τον κόσμο απόλυτα ικανοποιημένους και με τη δέσμευση για νέα ραντεβού στον υγρό στίβο.

 Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου