Στα κάγκελα ο Δήμος Φυλής κλείνει τρία σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Κατά μέτωπο σύγκρουση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού (δεξιά) με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής Ιωάννη Κάππο (αριστερά)

Στα άκρα είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Δήμος Φυλής, για να αλλάξει την Απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής Ιωάννη Κάππου, η οποία επανακαθορίζει, κατά τρόπο απαράδεκτο, τα όρια του 4ου, του 9ου και του 11ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων.

Η αδιαλλαξία του Διευθυντή, απέναντι στις τεκμηριωμένες θέσεις του Δήμου, αναγκάζει τον τελευταίο να κλείσει τα τρία σχολεία, για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023. Επιπροσθέτως, ήδη έχει δηλώσει στον κο Κάππο ότι δεν πρόκειται να μεριμνήσει για την εξασφάλιση στέγης στην προσχολική αγωγή, γεγονός που μπορεί να τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής.

Ο Δήμος θεωρεί απαράδεκτο να αγνοεί ο Διευθυντής μιας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας τις απόψεις του, τις οποίες στηρίζει η τοπική κοινωνία. Επισημαίνει ότι για να εξασφαλίσει τις αρχές της εγγύτητας των μαθητών στα σχολεία και της ασφάλειας του δικαίου, προχώρησε, με δικούς του πόρους, στην ανέγερση του 11ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων. Στόχος του ήταν να σταματήσει η μετακίνηση του πλεονάζοντος μαθητικού δυναμικού του 9ου προς το 4ο Δημοτικό, το οποίο απέχει πάνω από 1,5 χιλιόμετρο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση, ο Δήμος διέθεσε χρήματα για να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές μετακινούμενοι σε μεγάλη απόσταση και μάλιστα κατά μήκος της πολυσύχναστης Λεωφόρου Φυλής.

“Είναι αδιανόητο να μην λαμβάνονται υπόψη από τον κο Κάππο οι λόγοι για τους οποίους ο Δήμος προχώρησε στην ανέγερση του νέου σχολείου και μάλιστα με δικούς του πόρους. Δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει για τον ανακαθορισμό των ορίων, πριν αρχίσει τις εγγραφές και το μάθαμε από τους διαμαρτυρόμενους γονείς. Δουλεύουμε σκληρά για την ανέγερση και συντήρηση των σχολείων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να παριστάνουμε τους θεατές στη λήψη λαθεμένων αποφάσεων που δε σέβονται στους συνδημότες μας και τα παιδιά τους. Ο Δήμος είναι συνεργάτης και όχι υπηρέτης των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας. Ενημέρωσα, προσωπικά, την Υφυπουργό Ζέτα Δούκα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση, τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής. Περιμένω, όπως και οι συνδημότες μας, να εισακουστεί η άποψη του Δήμου. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε σύγκρουση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Τέλος, είμαι αποφασισμένος να φέρω το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), ώστε, όπως γινόταν παλιότερα, να μετέχει και ο Δήμος στη λήψη των αποφάσεων για τα όρια των σχολείων” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου