Συγκινητική εκδήλωση μνήμης στο ΓΕΛ Ζεφυρίου για τον εκλιπόντα πρώην μαθητή Γιάννη Οικονόμου





 Με μια σεμνή και συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, στην οποία εκπροσώπησαν τον Δήμο Φυλής οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, τίμησαν συμμαθητές, φίλοι και καθηγητές του Λυκείου Ζεφυρίου τη μνήμη του Ζεφυριώτη Γιάννη Οικονόμου ο οποίος έχασε τον Οκτώβριο του 2020 τη ζωή του μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 30 χρονών.

Ο Γιάννης Οικονόμου ήταν αριστούχος μαθητής του Λυκείου Ζεφυρίου, απόφοιτος Πανεπιστημίου του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής, ο οποίος με υποτροφία συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο Ρέντινγκ. Μετά το μεταπτυχιακό του πήρε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ρέντινγκ, όπου ακολούθως δίδαξε ως λέκτορας για να προαχθεί εν συνεχεία σε αναπληρωτή καθηγητή και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Για τη ζωή του και την ακαδημαϊκή του δράση μίλησαν ο τότε καθηγητής του και νυν Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, Θανάσης Παπαθανασίου και ο εγκάρδιος φίλος και συμμαθητής του Μάρκος Ρεμούνδος. Όπως ανέφερε ο καθηγητής κ. Παπαθανασίου, ο Γιάννης Οικονόμου, ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του, το Ζεφύρι, κι αποκάλυψε ότι κατά την πανδημία βοήθησε ανώνυμα, μέσω του ΓΕΛ Ζεφυρίου, τις οικογένειες οικονομικά αδύναμων μαθητών του Λυκείου.

Ως ένδειξη τιμής στον Γιάννη Οικονόμου, κατά την εκδήλωση, έγινε ονοματοδοσία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Ζεφυρίου σε Αίθουσα “Ιωάννης Οικονόμου”, ενώ αναφέρθηκε από τους συμμαθητές κι εγκάρδιους φίλους του εκλιπόντος Μάρκο Ρεμούνδο και Ιωάννη Σαββουλίδη, ότι έχει θεσπιστεί στη μνήμη του από πέρυσι, η χορήγηση κάθε χρόνο, ενός εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος σε έναν αριστεύσαντα μαθητή ή σε μια αριστεύσασα μαθήτρια του Λυκείου ως βοήθημα για το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής του/της.

Από καρδιάς ευχαρίστησε τους συμμαθητές, φίλους και καθηγητές του Γιάννη Οικονόμου, η μητέρα, η οποία παρέστη στην εκδήλωση.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου