Θρήνος και στον Τύπο για τον πρόωρο χαμό του Ορέστη Δημητρίου...

-Μπαράζ δημοσιευμάτων στις ιστοσελίδες
-Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στις 11:00 στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Αχαρνών το Ύστατο Χαίρε



Με την αγαπημένη του Βίνα Ασίκη και τον γιό τους Αλέξανδρο


Επιμέλεια Εύη Τριανταφύλλου

Εκατοντάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα και οι αναρτήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τον πρόωρο χαμό του Ορέστη Δημητρίου που έφυγε από τη ζωή, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, σε ηλικία 67 ετών, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, η Ιδρύτρια του Σπιτιού των Ηθοποιών και φίλη του Ορέστη και της αγαπημένης του συζύγου Βίνας Ασίκη Άννα Φόνσου καθώς και άλλοι σημαντικοί Έλληνες Ηθοποιοί αποχαιρετούν τον Ορέστη με συγκινητικά μηνύματα.





Πλήθος δημοσιεύματα και τιμητικά αφιερώματα βλέπουν το φως της Δημοσιότητας από το “Πρώτο Θέμα”

https://www.protothema.gr/life-style/article/1239912/orestis-dimitriou-efuge-apo-ti-zoi-o-gnostos-horeutis-kai-horografos/

Το newsbeast

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/8579024/orestis-dimitriou-pethane-o-syzygos-tis-vinas-asiki

To “Αυτοδιοίκηση. gr”

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/orestis-dimitrioy-pethane-o-gnostos-choreytis-kai-chorografos/

To .thetoc.gr/

https://www.thetoc.gr/politismos/article/pethane-o-xoreutis-kai-xorografos-orestis-dimitriou---suzugos-tis-binas-asiki/

Tα nea.gr

https://www.tanea.gr/2022/05/05/lifearts/orestis-dimitriou-pethane-o-gnostos-xoreytis-kai-xorografos/

και δεκάδες ακόμη καταξιωμένα Μέσα.



Όλα αναφέρονται στην ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα χορογράφου και χορευτή, στην πολυετή σχέση ζωής με την αγαπημένη ηθοποιό Βίνα Ασίκη, αλλά και για το καλλιτεχνικό τους δημιούργημα, το Χοροθέατρο “ΑΜΥΝΑ” του Δήμου Φυλής.

 Ιδιαιτέρως συγκινητικά εξάλλου, είναι τα μηνύματα των μαθητών του αλλά και συντοπιτών από τον Δήμο Φυλής και Αχαρνών. 






Για την ιστορία αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο Ορέστης Δημητρίου συμμετείχε, ως χορευτής, σε μεγάλες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου. Συνδέθηκε με τα Άνω Λιόσια και το Δήμο Φυλής όταν δημιούργησε, μαζί με τη σύζυγό του και γνωστή ηθοποιό Βίνα Ασίκη το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ, δίνοντας καλλιτεχνική διέξοδο σε δεκάδες παιδιών της ευρύτερης περιοχής. Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του η εμφάνισή του στο Ηρώδειο στην παράσταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, στις 10 Οκτωβρίου 2016. 

Ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης τον είχε επιλέξει να χορέψει ζεϊμπέκικο, το λαϊκό χορό που αναδείκνυε την αυθεντικότητα, το ταλέντο και το παράστημά του. 



Τη βαθειά του λύπη για την απώλεια, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. «Ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος, που πρόσφερε στους νέους ανθρώπους. Η πόλη μας γίνεται φτωχότερη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και μαθητές θα τον αποχαιρετήσουν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Αχαρνών, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ακολουθεί ένα λεβέντικο ζεϊμπέκικο του Ορέστη Δημητρίου από τα δεκάχρονα του Χοροθεάτρου ΑΜΥΝΑ και φωτογραφικό υλικό από σημαντικές στιγμές και πρόσωπα της ζωής του

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου