Με επιτυχία η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στο Δήμο Φυλής

Ο Δήμος Φυλής και οι δημότες του απέδειξαν ότι “Όλοι Μαζί Μπορούμε” και για την Ουκρανία, συμμετέχοντας δυναμικά στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από τη φρίκη του πολέμου.

Η δράση διοργανώθηκε από το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και 50 Δήμους της Αττικής, την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Στο Δήμο Φυλής, η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώθηκε στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., με τη βοήθεια των υπαλλήλων του Κέντρου Κοινότητας, των Δομών Φτώχειας και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Φυλής. Το χρονικό αυτό διάστημα, δημότες προσήλθαν στην Κοινωνική Υπηρεσία και πρόσφεραν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα, βρεφικές πάνες, κούνιες και παιδικά καθίσματα, καθώς και είδη κουζίνας.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης αυτής, θα αποσταλούν στην Ουκρανία, ενώ μέρος αυτών θα διατεθεί στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που προσέρχονται στη χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, την Κοινωνική Υπηρεσία επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

«Ο Ουκρανικός λαός δοκιμάζεται σκληρά και χρειάζεται τη βοήθεια και υποστήριξη όλων μας. Ο Δήμος μας στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, τις οποίες αγκαλιάζουν και οι δημότες μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

«Είναι συγκινητικό ότι οι δημότες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και πρόσφεραν από καρδιάς ό,τι ο καθένας μπορούσε», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου