Ξεχωριστή Καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων


Στα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης ήταν αφιερωμένη η φετινή καλοκαιρινή βραδιά του Συλλόγου της Ζωφριάς που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022 στο αμφιθέατρο “Βορεινό” παρόντος του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Η βραδιά με τίτλο “Τόποι από Μνήμες καμωμένοι” υλοποιήθηκε με την ολόπλευρη στήριξη του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού “η Πάρνηθα” και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής και περιλάμβανε Χορούς – Τραγούδια – Ιστορικές αναδρομές και μαρτυρίες υπό την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου του Συλλόγου Αργυρώς Σπηλιοπούλου.

Την βραδιά άνοιξε καλωσορίζοντας τον κόσμο η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά το σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη με θέρμη τους συντελεστές της μουσικοχορευτικής παράστασης κι ανακοίνωσε ότι το αμφιθέατρο του Βορεινού για το επόμενο διάστημα θα μετατραπεί σε θερινό σινεμά, με δωρεάν προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους. Επεσήμανε επίσης ότι η δημιουργία του 8ου Δημοτικού Σχολείου της Ζωφριάς που υπήρξε όνειρο ετών βρίσκεται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης, με τις εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Σε ότι αφορά στο αφιέρωμα της βραδιάς επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι μια από τις κυρίαρχες αιτίες της Μικρασιατικής Καταστροφής υπήρξε ο εθνικός διχασμός αλλά και η προδοσία των ξένων δυνάμεων. Σχετικά με τα εμβληματικά Σμυρναίικα ακούσματα και τους χορούς τόνισε, ότι σημάδεψαν και άλλαξαν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας και καταλήγοντας κάλεσε τον κόσμο, να απολαύσει τη συναυλία της εξαίρετης ερμηνεύτριας Σοφίας Παπάζογλου που έκλεισε την όμορφη βραδιά, με τον καλύτερο τρόπο.

Βίντεο χαιρετισμού Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού: https://youtu.be/Knv_ndJeIbo

Τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές και στην Πρόεδρο Ευαγγελία Κωβαίου έδωσε επίσης ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η “Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος τόνισε ότι η εξαίρετη δουλεία της χοροδιδασκάλου Αργυρώς Σπηλιοπούλου ωθεί τον Δήμο Φυλής να ανανεώσει και την επόμενη πολιτιστική σαιζόν τη συνεργασία της με τον Σύλλογο της Ζωφριάς. Ο Γιώργος Μαυροειδής έδωσε επίσης τη δέσμευση για την αναβάθμιση του αμφιθεάτρου του Βορεινού ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στην θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή επισημαίνοντας ότι τα λάθη του παρελθόντος σε συνδυασμό με την σύγχρονη συγκυρία αλλά και την πολιτική της γείτονος Τουρκίας θα πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας κρατούν σε επαγρύπνηση.

Βίντεο ομιλίας Γιώργου Μαυροειδή: https://youtu.be/wloUJgD7KkU

Στη βραδιά του Συλλόγου της Ζωφριάς συμμετείχαν επίσης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του τόπου, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και πολύς κόσμος.

Ακολουθούν βίντεο της εκδήλωσης με χαιρετισμούς και χορούς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου