Στην Attica Green Expo την πρώτη «πράσινη» έκθεση για περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά ο Δήμος Φυλής 2 , 3 και 4 Ιουνίου στο Μετρό Συντάγματος

Attica Green Expo: «Δράσεις με Οικολογική Συνείδηση»



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo» στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” σε συνεργασία με την Attica Green Expo με θέμα: “Συστήματα Διαχείρισης Αποβλήτων για Πράσινους Δήμους”

Κύριος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο αλλά και η ανάδειξη της προσπάθειας των εταιρειών, των φορέων και της ΚτΠ που θα πλαισιώσουν το διήμερο με καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που αφορούν την προστασία του πλανήτη μας.

Η δημοσιογράφος Σάρα Σιαμπλή που εξειδικεύεται στα Eco News είναι η Ambassador της 1ης πράσινης έκθεσης στην Ελλάδα, η οποία πρωταγωνιστεί στο κεντρικό spot και μας τονίζει «Να δρούμε με Οικολογική Συνείδηση κάθε μέρα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Μαζί προστατεύουμε το Περιβάλλον με μικρές πρακτικές μεγάλης σημασίας που θα ανακαλύψουμε στην Attica Green Expo

Η σημαντική αυτή έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΟΑΝ, της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» αλλά και του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας θέτει νέες βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή και αναδεικνύει σπουδαίες οικολογικές πρακτικές.

Ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών συνεπειών και προάγει τη σημαντικότητα της περιβαλλοντικής κουλτούρας από την μικρή ηλικία του ατόμου.

Σε αυτό το διαδραστικό διήμερο, θα φιλοξενηθούν δημόσιοι φορείς οι οποίοι με έμπρακτους τρόπους αποδεικνύουν καθημερινά πως έχουν ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση καθώς όλες οι ανακυκλωτικές εταιρείες οι οποίες κάνουν πράξη αυτό που ονομάζουμε «πράσινο επιχειρείν» μέσα από πρωτοβουλίες που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας. Τους επισκέπτες θα περιμένουν δώρα και οικολογικές εκπλήξεις, θα καθ’όλη τη διάρκεια της Attica Green Expo.

Παράλληλα, θα βρίσκονται στο χώρο, στελέχη από επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς για την ανάπτυξη συζητήσεων σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη, τη διαχείριση αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την ανακύκλωση, τη δεντροφύτευση μέχρι και τα οφέλη του vegan τρόπου ζωής.

Ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στην πρωτοποριακή έκθεση με δικό του Περιβαλλοντικό Περίπτερο ενώ ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 12:ΟΟ το μεσημέρι, θα μιλήσει σε σχετική Επιστημονική Ημερίδα που διεξάγεται στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, με θέμα “Αξιοποίηση Στερεών Αποβλήτων- Ενεργειακή και Υδρολογική Αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής”.


“Ο Δήμος μας συμμετέχει ενεργά , σε όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανάδειξη περιβαλλοντικών ζητημάτων με δράσεις, απόψεις και έργα. Η Attica Green Expo με τη συμμετοχή Επιστημόνων, Δημάρχων, Γενικών Γραμματέων και Στελεχών ΟΤΑ αναμφίβολα είναι μια πρόκληση στην οποία ανταποκρινόμαστε, με χαρά και ενδιαφέρον, προκειμένου να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και να αναδείξουμε τους πρωτοποριακούς στόχους μας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη” υπογραμμίζει σχετικά με την συμμετοχή, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου