Μεγάλη επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων ζώων από το Δήμο Φυλής

Σε μεγάλη επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων ζώων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Φυλής προχώρησε ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων), την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιώργου Αβράμη, αρμόδιου για τα αδέσποτα ζώα.

Ειδικότερα, ο Δήμος Φυλής οργάνωσε επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων, σε πολλές περιοχές του Δήμου Φυλής με έμφαση στις περιοχές Πλατεία Αγίας Σοφίας- περιοχή Τσουκλίδι, Λεφάντω κοντά στο Γήπεδο του Ερμή, Ζωφριά καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. Η επιχείριση κρίθηκε απαραίτητη ως επιπρόσθετη ενέργεια, μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός εγκαταλείψεων ζώων, ορισμένα από τα οποία παρουσίαζαν και απειλητικές συμπεριφορές.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γιώργου Αβράμη, συμμετείχαν κτηνίατρος, αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου και τρία ειδικά οχήματα του ΔΙΚΕΠΑΖ με το πλήρωμά τους.

Τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέχτηκαν οδηγήθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ, όπου σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα περιθαλθούν, θα τσιπαριστούν, θα στειρωθούν και θα ελεγχθούν για την επιθετικότητά τους. Αμέσως μετά εάν δεν είναι επιθετικά θα επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, εάν κατά την διάρκεια της περίθαλψή τους δεν υιοθετηθούν.

“Καθημερινά φροντίζουμε σε συνεργασία με τους εθελοντές, να εξασφαλίζεται σίτιση για τα αδέσποτα και σε συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ παρέχουμε και κτηνιατρική φροντίδα όταν χρειάζεται, ενώ μέσω του Κτηνιατρικού Χώρου που δημιουργήσαμε προχωρούμε συστηματικά σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων” υπογράμμισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης. “ Ο αγώνας που δίνουμε είναι καθημερινός, ΟΛΕΣ τις μέρες του μήνα και θα συνεχιστεί ακατάπαυστα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που πολλές φορές αντιμετωπίζουμε. Σ’ αυτόν τον αγώνα σας καλώ όλους δίπλα μου. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι θέμα πολιτισμού και ευθύνης όλων μας”, τόνισε ο Γιώργος Αβράμης προτρέποντας τους δημότες να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων και υπενθυμίζοντας ότι είναι καλό να αποφεύγουμε να ταΐζουμε αδέσποτα ζώα σε πλατείες, σχολεία, κοινόχρηστους χώρους και γενικά σε χώρους συνάθροισης κοινού, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε άμεσα στην γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 15691, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου