Προσφυγή του Γιάννη Κρεμύδα στη Δικαιοσύνη για κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται κοντά στα σχολεία της Ζωφριάς

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την υγεία των μαθητών, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας κατέθεσε, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η αίτηση κινείται στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από σπίτι που βρίσκεται κοντά σε δυο σχολεία στην περιοχή της Ζωφριάς.

Η κεραία τοποθετήθηκε στην ταράτσα κατοικίας στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Τυρταίου τον περασμένο Μάρτιο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και γονέων, καθώς βρίσκεται σε απόσταση μόλις 180 μέτρων από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, 150 μέτρων από το 4ο Γυμνάσιο και 200 μέτρων από Παιδικό Σταθμό της περιοχής. Επίσης, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων υπάρχουν παιδικές χαρές, φροντιστήρια, σύλλογοι και χώροι καθημερινής συγκέντρωσης δημοτών.

Μετά την ενημέρωσή του από γονείς και μέλη του Συλλόγου Ζωφριάς ο Γιάννης Κρεμύδας αντέδρασε ακαριαία και, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζωφριάς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με αίτημα την άμεση παύση λειτουργίας της κεραίας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και έχει σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. «Γίνεται ακόμα σημαντικότερο από το γεγονός ότι αφορά την προστασία της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας που είναι τα παιδιά, τα οποία πλήττονται από την ακτινοβολία που εκπέμπεται σε τόσο μικρή απόσταση από τα δύο σχολεία. Έχουμε, ως Δήμος Φυλής, νόμιμο και ηθικό καθήκον να προστατέψουμε τους μαθητές μας. Αυτή είναι η κατεύθυνση του Δημάρχου Χρήστου Παππού κι αυτό θα πράξουμε» πρόσθεσε ο κ. Κρεμύδας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου