Τέλος, με παρέμβαση Πατούλη, στο θρίλερ των πλημμυρών στο «τρίγωνο των Βερμούδων» του Δήμου Φυλής

  • 4Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 15 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ
  • ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
Οριστικό τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα της οδού Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής που έχουν ταλανίσει, επί δεκαετίες τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων, θα δοθεί με το νέο αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Το έργο θα κατασκευάσει η Περιφέρεια Αττικής, καθώς τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2022, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψε, με τον εργολάβο τη σχετική σύμβαση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στους εξής δρόμους:

Πηνειού (από Λεωφόρο Φυλής μέχρι την οδό Αιγαίου Πελάγους)

Πίνδου (από το τέρμα μέχρι την οδό Αλιάκμονος)

Καραϊσκάκη (από την οδό Πηνειού ή 25ης Μαρτίου μέχρι το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ)

Αιγαίου Πελάγους (από την Αλιάκμονος μέχρι τη συμβολή με την Πηνειού)

Το συνολικό μήκος των αγωγών υπολογίζεται σε 3 km και μέσω αυτών τα όμβρια θα διοχετευτούν, αρχικά, στη λίμνη ανάσχεσης του Πάρκου Πόλης των Άνω Λιοσίων κι από εκεί (μέσω του αγωγού Ευπυρίδων) στον Κηφισό.

«Χάρη στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη θα ανακουφιστεί μια περιοχή στην οποία, σε έντονες βροχοπτώσεις, ο Δήμος οργάνωνε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων και οδηγών. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συνδημοτών μας, γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας με προϋπολογισμό 14.915.000,00 €, ξεκινά να υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και μετά από συστηματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και θα συμβάλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους.

Η υλοποίησή του εισέρχεται στην τελική φάση κατόπιν και της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον ανάδοχο εργολάβο. Στην υπογραφή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.

Το έργο αφορά στην κατασκευή διαφόρων ειδών αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη σημασία του συγκεκριμένου έργου επισήμανε:

« Η στοχευμένη υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές που είναι ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα, είναι υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής. Με στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους Δήμους της Αττικής, θωρακίζουμε τις πόλεις μας απέναντι στους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική κρίση και ενισχύουμε τις υποδομές για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών τους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κο Πατούλη για την ανταπόκριση και τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, το οποίο θα μεταβάλει καθοριστικά τις συνέπειες από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή, και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.
Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού στη συμβολή των οδών Πηνειού και Αιγαίου Πελάγους


Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου0 comments:

Δημοσίευση σχολίου