Κοσμοσυρροή και Μεγαλοπρέπεια στον εορτασμό του Αγίου Λουκά του Ιατρού Άνω Λιοσίων


 

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και βυζαντινής Μεγαλοπρέπειας τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Άνω Λιόσια, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.


Τον εορταστικό τόνο στην λαμπρή τελετή στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ιερέων και πλήθος πιστών, έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής καθώς και τα Κρητικόπουλα του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου, που κράτησαν με περηφάνια την εικόνα στους ώμους τους.

Μετά την λιτάνευση στους δρόμους της πόλης γύρω από τον Ιερό Ναό τελέστηκε η αρτοκλασία με τον Ποιμενάρχη Αθηναγόρα να δίνει το δικό του μήνυμα για τη δύσκολη περιόδου που διανύουμε, με την ευχή ο Άγιος Λουκάς να δίνει δύναμη σε όλο τον κόσμο για σωματική και ψυχική υγεία.

Στον μεγαλόπρεπο Εσπερινό συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κι εκπρόσωποι Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων του τόπου.

Αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, θα τελεστεί η Θεία Δοξολογία Ιερουργούντως του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως και Αιγύπτου κ. Θεοδώρου.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό βίντεο από τη λιτάνευση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου