Στα Άνω Λιόσια χτυπά η καρδιά του μπάσκετ 3Χ3


Με παλμό και μεγάλη συμμετοχή αθλητών ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων, το Πανελλήνιο Τουρνουά μπάσκετ 3x3 (GR National Tour 2022) που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής “Η Πάρνηθα” με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

60 ομάδες και συνολικά περίπου 240 αθλητές και αθλήτριες -μαζί με τους αναπληρωματικούς- δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό χαρίζοντας πλούσιο θέαμα σε μικρούς και μεγάλους.

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή αθλητών εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Η Πάρνηθα Γιώργος Μαυροειδής. “Στη Φυλή έχουμε ρεκόρ συμμετοχών στις γυναικείες ομάδες, αφού συνολικά αγωνίζονται 10 ομάδες και 12 «guest» και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι τιμή μας επίσης ότι έχουμε και 4 ομάδες μπάσκετ με αμαξίδια. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και καλώ τον κόσμο να έρθει στην πλατεία Ηρώων να τους απολαύσει” υπογράμμισε ο Γιώργος Μαυροειδής.

Χθες πρώτη ημέρα του τουρνουά έγιναν συνολικά 30 αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν σε δυο διαφορετικά τερέν και ανά εικοσάλεπτο διεξάγονταν δυο αγώνες διαφορετικών κατηγοριών ταυτόχρονα.

Στην κατηγορία under 15 συμμετείχαν 6 ομάδες και έγιναν 6 αγώνες κατάταξης στην και 4 αγώνες knockout. Στην κατηγορία under 18 συμμετείχαν 7 ομάδες και έγιναν 9 αγώνες κατάταξης και 4 αγώνες knockout. Στην κατηγορία wheelchair – μπάσκετ με αμαξίδιο – συμμετείχαν 4 ομάδες και έγιναν 6 αγώνες κατάταξης και ένας τελικός.

Στις τέσσερις ομάδες με τους αθλητές του μπάσκετ με αμαξίδιο απονεμήθηκε αναμνηστικό κύπελλο για τη συμμετοχή τους τιμής ένεκεν. Τις απονομές έκαναν ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ η Πάρνηθα Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος του Εύνικου Χρήστος Κ. Παππούς και το μέλος της Ε.Ο.Κ Βασίλης Ντάκουρης. Σε όλους τους αθλητές το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και αθλητισμού προσφέρει επίσης μπλουζάκια με το λογότυπο του Δήμου Φυλής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σήμερα το πρωί στις 09.00 ξεκίνησαν οι αγώνες της δεύτερης ημέρας με τη συμμετοχή 19 ομάδων ενώ άλλες τόσες περίπου θα αγωνιστούν το απόγευμα .
Η διοργάνωση Φυλή 2022 – 3×3 GR National Tour είναι μέρος του Quest που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Τουρνουά 3×3 στη χώρα μας και οδηγεί τον νικητή στους τελικούς αγώνες της Αθήνας και ακολούθως στο World Tour του Παρισιού.

Ο Δήμος Φυλής φιλοξενεί το τέταρτο event μετά από αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και της Καβάλας ενώ συνολικά οι σταθμοί του GR National Tour της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι 25

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου