Εντυπωσίασε η πρεμιέρα της παράστασης La Nona από τους Υπερφωτισμένους

Η θεατρική ομάδα από τα Άνω Λιόσια ξεκίνησε τις φετινές της παραστάσεις στην έδρα της.
Μια καλοστημένη παράσταση με σασπένς, ανατροπές και δυνατές ερμηνείες χάρισε στο κοινό του Δήμου Φυλής και των γειτονικών περιοχών η θεατρική ομάδα Υπερφωτισμένοι. Η ομάδα από τα Άνω Λιόσια πραγματοποίησε πρεμιέρα της φετινής της δουλειάς «La Nona (Η Νόνα)» την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Θεατρικής Σκηνής Ζεφυρίου.



Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη από τους Υπερφωτισμένους μαύρη κωμωδία, γραμμένη από τον Αργεντίνο Ρομπέρτο Κόσα. Η υπόθεση έχει ως εξής: Στην Αργεντινή του 1977 ένα κοριτσάκι ανακαλύπτει στο νέο του σπίτι ένα ημερολόγιο, αφημένο από αυτούς που ζούσαν εκεί πριν… Καθώς το διαβάζει βλέπουμε να ζωντανεύει στη σκηνή η ιστορία μιας οικογένειας Ιταλών μεταναστών, των Σπαντόνε. Η οικογένεια υποφέρει από την ακατάσχετη λαιμαργία της Nόνα, μιας 100χρονης γιαγιάς, η οποία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες φαγητού, οδηγώντας την οικογένεια σε οικονομική καταστροφή και απρόβλεπτες αποφάσεις. Ο κόσμος που παρουσιάζεται στο La Nona, δυστυχώς, μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ…

Την παράσταση προλόγισε με ιδιαίτερη αγάπη προς την ομάδα μέσω ηχογραφημένου μηνύματος ο Δημήτρης Πιατάς, που πρώτος ενσάρκωσε με επιτυχία τη Νόνα. Στον ρόλο της -σε πείσμα όλων- αειθαλούς Νόνας, ο σκηνοθέτης της ομάδας Γιάννης Γαλανόπουλος. Τον εργατικό και τίμιο Καρμέλο υποδύεται ο Σπύρος Μαυρής, τον οκνηρό πλην ευρηματικό αδελφό του, Τσίτσο, η Μπαρμπιλένα Τριανταφύλλου.
 
Τουλάχιστον ο Καρμέλο τυγχάνει της υποστήριξης και της αγάπης της συζύγου του Μαρίας (Σοφία Γκαραβέλα) και της μονάκριβης κόρης του Μάρτα (Γεωργία Τσώνη), που κάνει τα πάντα προκειμένου να προσφέρει λίγο έξτρα εισόδημα στο σπίτι. Τον πολύπαθο Δον Φρανσίσκο ενσαρκώνει ο Μιχάλης Οικονομάκος και την άτυχη θεία Αννιούλα η Ισιδώρα Τούντα. Σε ρόλο έκπληξη η μικρή Διονυσία-Ιωάννα Γαλανοπούλου.

Το κοινό αντάμειψε με το θερμό χειροκρότημα του την καλλιτεχνική προσπάθεια των Υπερφωτισμένων, γέλασε με τη λαιμαργία της Νόνα, αλλά και συμπόνεσε τους οικείους της. Οι θεατές άφησαν το θέατρο ναι μεν με την απαραίτητη τροφή για σκέψη, αλλά και αρκετά -παρακολουθώντας την παράσταση θα καταλάβετε το γιατί- πεινασμένοι!

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε μετά την υπόκλιση, η αφιέρωση της Πρεμιέρας εκ μέρους της ομάδας στον πολυαγαπημένο χορογράφο και χορευτή Ορέστη Δημητρίου, που εδώ και σαράντα μέρες λείπει από τους αγαπημένους του, τους μαθητές του εντός και εκτός Φυλής, τους συνεργάτες και τους φίλους του.

Η σχετική μνεία των Υπερφωτισμνένων στη σελίδα της ομάδας στο Facebook: «Τη χθεσινή πρεμιέρα την αφιερώσαμε στη μνήμη του χορογράφου Ορέστη Δημητρίου, συνιδρυτή του Χοροθεάτρου Άμυνα, που εδρεύει στα Άνω Λιόσια. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να παρακολουθεί τις παραστάσεις μας μαζί με την αγαπητή μας Βίνα Ασίκη και να μας προτείνει να χορογραφήσει τη Nona μας! Ήταν ένας άνθρωπος με πηγαίο ταλέντο και ευγενική ψυχή. Σήμερα είναι το 40ήμερο μνημόσυνο. Θα τον θυμόμαστε πάντα!»




Τους φωτισμούς της παράστασης επιμελήθηκε ο Μάξιμος Μαυρής, τον ήχο ο Αντώνης Μαστροθανάσης , η μουσική επιμέλεια έγινε από τον Νίκο Γκουβίτσα και το φροντιστήριο ανέλαβε η Δήμητρα-Ολυμπία Γαλανοπούλου. Οι χορογραφίες έγιναν από την Μαρία Μπούκουρη.

Εκ μέρους του Δήμου Φυλής την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αποστόλης Βαδεβούλης.

Δύο ακόμη παραστάσεις θα δοθούν σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου και αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τηλεφωνήστε στο 6972052268 (λίγες ακόμη θέσεις απομένουν για την παράσταση της Κυριακής). Είσοδος Ελεύθερη!

Μείνετε συντονισμένες και συντονισμένοι καθώς ακολουθούν και άλλες παραστάσεις των Υπερφωτισμένων εντός και εκτός Αττικής!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου