Ικανοποίηση στην καθιερωμένη συνάντηση του Νίκου Χατζητρακόσια με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ολοκαίνουργιου Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, η καθιερωμένη συνάντηση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια με τους 15 διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Φυλής, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

“Ξεκινάμε με οικονομική επάρκεια στα σχολεία. Στις αρχές Ιουνίου δόθηκε η 2η δόση της κρατικής επιχορήγησης και από χθες μπήκαν στους λογαριασμούς όλων των σχολείων από το αποθεματικό του Δήμου και τα χρήματα της Γ΄ κατανομής για τις λειτουργικές δαπάνες σας” ενημέρωσε τους διευθυντές ο Νίκος Χατζητρακόσιας ο οποίος σήμερα παρέδωσε στα σχολεία υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έπεται και η διανομή αθλητικού υλικού.

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ενημέρωσε τους διευθυντές για τις εργασίες συντήρησης που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τους ζήτησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν άμεσα για τυχόν επικίνδυνες φθορές (σπασμένα τζάμια, μπρίζες κ.α.) ώστε να αποκαθίστανται έγκαιρα και να μην υπάρχουν ατυχήματα με μαθητές.

Σε σχέση με την καθαριότητα ων σχολείων ανακοίνωσε ότι και φέτος όπως και πέρσι οι καθαρίστριες των σχολείων στη Φυλή δεν θα είναι τρίωρης αλλά πλήρους απασχόλησης και η διαφορά του μισθού τους θα καλύπτεται, με απόφαση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, από πόρους του Δήμου.

“Θέλουμε καθαρά και ασφαλή σχολεία και για αυτό σας ζητώ να γίνεται πιστή τήρηση του ωραρίου των εργαζόμενων στην καθαριότητα” υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Οι διευθυντές των σχολείων δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την αμέριστη στήριξη του Δήμου Φυλής στην σχολική κοινότητα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις αναμορφώσεις στα προαύλια και τόνισαν την εξαιρετική συνεργασία τους με το Νίκο Χατζητρακόσια ο οποίος με την ευελιξία του και τη βαθιά γνώση του χώρου προλαμβάνει τα προβλήματα και τα επιλύει εν τη γενέσει τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους διευθυντές ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής Χρήστου Κουρνιώτη ο οποίος χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη συνεργασία με το Δήμο και τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του covid 19.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης κι ενημέρωσαν τους διευθυντές για θέματα του τομέα τους

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Θανάσης Σχίζας που αυτό το καλοκαίρι ανακατασκεύασε, με εντολή του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις στους αύλειους χώρους 7 Γυμνασίων και Λυκείων ξεκίνησε την ενημέρωσή του με μια ευχάριστη είδηση που αφορά στην κατασκευή του 5ου Γυμνασίου. “Χθες εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) η αλλαγή χρήσης γης για το 5ο Γυμνάσιο, έχει ήδη εγκριθεί από την ΚΤΥΠ η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας και το έργο πάει πλέον για χρηματοδότηση με ενέργειες που ήδη έχει ξεκινήσει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ” είπε ο Θανάσης Σχίζας.

Ο Θανάσης Σχίζας ενημέρωσε για τις εργασίες που έγιναν στα προαύλια για τη δημιουργία αθλητικών χώρων ενώ προανήγγειλε και νέα παρέμβαση στις αυλές των σχολείων για την τόνωση του πράσινου και του φωτισμού.

Επιπλέον στα σχέδια της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής είναι τη φετινή χρονιά να αναπτύξει σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Ο Μιχάλης Οικονομάκης έδωσε συγχαρητήρια στους διευθυντές των σχολείων για το έργο τους και τους ενημέρωσε για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση και στον τομέα της πολιτικής προστασίας που υπογράμμισε τη ζωτική σημασία της ενημέρωσης των παιδιών για σεισμούς πλημμύρες, φωτιές κ.α.

Η συνάντηση έκλεισε με τις ευχές του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για καλή σχολική χρονιά και την διαβεβαίωσή του πως θα συνεχίσει σταθερά να είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου