Συμμετοχή της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Φυλής στο 2ο Φεστιβάλ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Η Πρόεδρος κ. Κουράση Χρυσούλα και Μέλη της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Φυλής , παρευρέθηκαν στο 2ο Φεστιβάλ για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της έμφυλης Βίας στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από το STRONG ME , σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν ΔΕΠΙΣ από πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 Ανταλλάχθηκαν απόψεις και εμπειρίες με γνώμονα την προώθηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, της καταπολέμησης της έμφυλης βίας απ’ όπου και εάν προέρχεται, της ενημέρωσης των γυναικών για τα δικαιώματά τους αλλά και για τους τρόπους αντίδρασης σε περιπτώσεις λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μας δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσουμε τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΔΕΠΙΣ Φυλής, μέσα στον πρώτο χρόνο σύστασης και λειτουργίας της νέας διοίκησης, δεχόμενοι συγχαρητήρια για τις δράσεις μας. 

Συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2021 , οπότε και συσταθήκαμε ως σώμα έως και σήμερα :

  • Εκδώσαμε ημερολόγιο σε 5.000 αντίτυπα που μοιράστηκαν , με ενσωματωμένα τα χρήσιμα τηλέφωνα στα οποία μπορεί κάποια να απευθυνθεί σε περίπτωση ανάγκης. 
  • Διοργανώσαμε μαζί με τον Σύλλογο Εναλλακτικών Δράσεων « ΝΑΜΑΣΤΕ» θεατρική παράσταση, με μεγάλη επιτυχία, η οποία αναφερόταν στις ιστορίες γυναικών της «διπλανής πόρτας», με τίτλο “Η Γυναίκα Υφαίνει τους ρόλους της στο πέρασμα τουχρόνου κι αναδύεται με την αλήθεια της»
  • Μοιράσαμε αυτοκόλλητα με τα τηλέφωνα ανάγκης τα οποία τοποθετήθηκαν σε όλα τα Δημοτικά κτίρια με την παρότρυνση «ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ είμαστε δίπλα σου ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ»
  • Ξεκινήσαμε ήδη επαφές με συλλόγους του Δήμου Φυλής, προκειμένου να συζητήσουμε με τα μέλη τους
  • Ξεκινάμε εμπράκτως την βοήθεια μας σε όσες έχουν ανάγκη ενημέρωσης με την λειτουργία στο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου νομικής υποστήριξης- συμβουλευτικής κάθε Παρασκευή 3-5
  • Και συνεχίζουμε με την βοήθεια και την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου κ. Χρήστου Παππού , Της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο
Γιατί στον Δήμο μας ΚΑΜΜΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ- ΟΣ
Είμαστε εδώ, με ότι δυνατότητες έχουμε, με διάθεση να βοηθήσουμε

Για την Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φυλής
Η Πρόεδρος
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΣΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου