Με κατάνυξη αλλά χωρίς περιφορά της εικόνας ο εορτασμός των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή


Με βαθιά κατάνυξη και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλήθους πιστών, η Θεία Λειτουργία για την γιορτή του ιερομάρτυρα Κυπριανού και της παρθενομάρτυρος Ιουστίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Φυλή.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ.κ. Κυπριανός συμπαραστατούμενος από ιερείς άλλων Μονών της Ελλάδος και του εξωτερικού αλλά λόγω της βροχής δεν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας και των Λειψάνων των Αγίων πέριξ της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής προσέφερε κέρασμα για την ονομαστική του εορτή στο Αρχονταρίκι της Μονής ευχαριστώντας θερμά τους εκπροσώπους των αδελφών εκκλησιών που παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία τονίζοντας στο χαιρετισμό του το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι πρόσφυγες ιερείς της Μικράς Ασίας στην ενδυνάμωση και την εμβάθυνση της χριστιανικής πίστης στην Ελλάδα.

Χρόνια πολλά στο Σεβασμιότατο για την ονομαστική του εορτή ευχήθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών Φυλής. “Είναι μεγάλη ευλογία Σεβασμιότατε που το μοναστήρι του Αγίου Κυπριανού είναι στο Δήμο Φυλής. Σας αγαπάμε, μας αγαπάτε και προχωράμε μαζί με τις δικές σας ευλογίες” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς για να πάρει αμέσως την θετική απάντηση “together Forever” από τον Σεβασμιότατο κ.κ. Κυπριανό που χαρακτήρισε το Δήμαρχο Φυλής “Αδερφό”.

VIDEO


Αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Εκκλησιών από το εξωτερικό ο ηγούμενος του Μοναστηριού Θεοδόσιος παρέθεσε επίσημο γεύμα σε Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς, πολιτικούς και τοπικούς φορείς. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων ξεκίνησαν την Παρασκευή14 Οκτωβρίου, με τον Μέγα Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν σήμερα με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός ενώ μέχρι τις 20.00 απόψε το βράδυ μπορούν να προσέρχονται οι πιστοί για να προσκυνήσουν την εικόνα των Αγίων και τα Άγια Λείψανα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου