“Ανακυκλώνω και κερδίζω”, το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Φυλής

 ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του στην ανακύκλωση ο Δήμος Φυλής. Πέρα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με τους μπλε κάδους (για συσκευασίες) και τους μπλε κώδωνες (για μπουκάλια), συμμετέχει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Τhe green city”.

To πρόγραμμα δίνει στους συνδημότες μας τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν, κερδίζοντας πόντους, σε μια σειρά υλικά, όπως χαρτί, μέταλλο, γυαλί, αλουμίνιο, ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, ρούχα και παπούτσια, βρώσιμα έλαια και λίπη και άλλα υλικά.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Τα υλικά μεταφέρονται στο ειδικό βαν που σταθμεύει, κάθε Παρασκευή πρωί, στον πεζόδρομο μεταξύ του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων και της Πλατείας Ηρώων, όπου ζυγίζονται και μεταφράζονται σε πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι να έχει εγγραφεί ως μέλος ο δημότης, είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή ΤHE GREEN CITY στο κινητό του, είτε μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

“To ραντεβού όλων μας για μια οικολογική προσέγγιση των πραγμάτων, μέσω της ανακύκλωσης, είναι, κάθε πρωί Παρασκευής, μπροστά στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων και αξιοποιούμε τα ανακυκλώσιμα υλικά, κερδίζοντας πόντους που μας δίνουν της ευκαιρία της πρόσβασης σε προϊόντα και υπηρεσίες με μικρότερο κόστος. Είναι μια συμφωνία όλων μας για το καλό του πλανήτη και για το μέλλον των παιδιών μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής για την βοήθειά τους. Ενωμένοι θα πετύχουμε το στόχο μας, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου