Διήμερο στείρωσης αδέσποτων ζώων οργάνωσε ο Δήμος Φυλής


 

Σε στείρωση αδέσποτων ζώων προχώρησε, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Αβράμη, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2022, στην ιδιόκτητη Κτηνιατρική Στέγη του, ο Δήμος Φυλής.

Χάρη στη βοήθεια των φιλόζωων και των εθελοντών κτηνιάτρων και στην οργανωμένη δουλειά των στελεχών του Δήμου, η προσπάθεια στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς στειρώθηκαν περίπου 75 ζώα.

Ειδικότερα, το Σάββατο εργάστηκαν, εθελοντικά, οι κτηνίατροι Γιώργος Τέκελης, Αλέξανδρος Παλαχαρίδης και Λίζα Παλαχαρίδη και την Κυριακή, οι Δανάη Κυριακοπούλου και Νίκος Ρέντας (από το κτηνιατρείο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου). Στο χειρουργείο βοήθησαν η Αικατερίνη Ζερβάκη και Γεωργία Νικολοπούλου, ενώ, από το Γραφείο του Γιώργου Αβράμη, το συντονισμό είχε η Νατάσα Πάλλα.

Η στείρωση αποτελεί μέρος της πολιτικής του Δήμου Φυλής για τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, που έχει αυξηθεί, δραματικά, εξ αιτίας της εγκατάλειψής τους από ασυνείδητους. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Φυλής συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης, συνιστώντας στους φιλόζωους να υιοθετούν αδέσποτα και να μην αγοράζουν από τα pet shop.

«Η προσπάθειά μας για την ευζωία των ζώων είναι συνεχής και στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε πρόγραμμα στειρώσεων, με στόχο τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων. Με τη βοήθεια του Δημάρχου Χρήστου Παππού, έχουμε εξασφαλίσει τη συνεργασία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και των εθελοντικών οργανώσεων. Ευχαριστώ τους εθελοντές κτηνιάτρους που, για ακόμα μια φορά, βρέθηκαν στο πλευρό μας, καθώς και τους συνεργάτες μου που εργάζονται με επαγγελματισμό και συνέπεια. Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τους φιλόζωους του Δήμου μας και προσωπικά την κα Ζερβάκη και να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να εξασφαλίσουμε καλύτερη διαβίωση στα ζώα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου