Ενημέρωση για την ισότητα και το σεβασμό στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής

Με μια εκδήλωση ενημέρωσης στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, επέλεξε να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής.

Τα στελέχη του κέντρου Βίκυ Βεοπούλου ψυχολόγος / Σύμβουλος ψυχολογικής στήριξης, Πόπη Μηλιώνη Κοινωνική Λειτουργός / Σύμβουλος ψυχολογικής στήριξης και η Κοινωνιολόγος Ευαγγελία Πυρρώτη, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων και μετά από συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου Αντώνη Κατσαμάγκο ενημέρωσαν τα παιδιά της 1ης Γυμνασίου για το φαινόμενο της κακοποίησης και της βίας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν περίπου 150 παιδιά τα οποία, μετά από την αρχική εισήγηση των ειδικών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 6 videos στα οποία παρουσιαζόταν διαφορετικές μορφές εμφανούς ή κεκαλυμμένης βίας.

Μετά το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο για το πως αντιλαμβάνονται την ισότητα των φύλων και τι σημαίνει βία για αυτά.

Ακολούθησε συζήτηση στη βάση των απαντήσεων που έδωσαν τα παιδιά ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή έντυπου υλικού από το κέντρο και δόθηκαν σε όλα τα παιδιά χρωματιστά βραχιολάκια με μηνύματα για το σεβασμό, την αγάπη και την ισότητα.

Λόγω της βροχής αναβλήθηκε για άλλη μέρα το τμήμα της εκδήλωσης που προέβλεπε τα παιδιά να παίξουν σε αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα “ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ”.

Τα τρία στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών παρά το φόρτο εργασίας τους για τη στήριξη εκατοντάδων γυναικών, δρομολογούν την ανάπτυξη επικοινωνίας και ενημέρωσης και σε άλλα σχολεία της περιοχής με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ισότητας και σεβασμού.

“Πρέπει να προλάβουμε τη δική σας γενιά για να μην διολισθήσει στη βία. Είστε η γενιά που με σωστή ενημέρωση μπορεί να μας λυτρώσει ως κοινωνία από αυτά τα φαινόμενα. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη βία να χτυπήσει την πόρτα μας αλλά να την προλάβουμε πριν εκδηλωθεί και πριν είναι αργά” υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αντώνης Κατσαμάγκος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου