Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό την οργάνωση όλων των πλευρών προς την τελική ευθεία προς την έναρξη των δράσεων για την Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023.

Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος στηρίζουν εμπράκτως, με έργα υποδομής και οικονομική ενίσχυση, το φιλόδοξο project της Ελευσίνας-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 και του Δήμου Ελευσίνας και βρίσκονται σε ανοιχτή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου για να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε:

«Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 Eleusis European Capital of Culture μας αφορά όλους, ενώνει και αναδεικνύει όλη την Αττική. Είμαστε σε ανοιχτή συζήτηση στην πορεία προς την έναρξη της «Eleusis 2023″ και με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, συμφωνήσαμε πως θα συμβάλλει περαιτέρω οικονομικά και ουσιαστικά με έργα η Περιφέρεια Αττικής στο μεγάλο αυτό project.
Στηρίζουμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2023, με έργα που θα μείνουν παρακαταθήκη για τους συμπολίτες μας και το μέλλον του τόπου μας.

Συνεργαζόμαστε βήμα-βήμα προς την τελική ευθεία για να πρωταγωνιστήσει η Ελευσίνα και η Δυτική Αττική στον χάρτη του πολιτισμού της Ευρώπης».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου