Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αλβανίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας, Ulsi Manja, επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων. Συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Θανάση Μπούρα, και τον Βουλευτή και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.


Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για θέματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και συζήτησαν ζητήματα που άπτονται των Επιτροπών.


Επίσης, αναφέρθηκαν στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις διμερείς πολιτικές σχέσεις και κυρίως στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στα ζητήματα Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, αλλά και στο Διμερές συμβατικό πλαίσιο που περιλαμβάνει το σύμφωνο φιλίας, συνεργασίας, καλής γειτονίας και ασφάλειας.

Στο τέλος ο κ. Manja ευχαρίστησε τους κυρίους Αθανασίου, Μπούρα και Χαρακόπουλο για τη φιλοξενία και τους προσκάλεσε στη χώρα του.

Το πρόγραμμα του Υπουργού Δικαιοσύνης της Αλβανίας περιλαμβάνει κι άλλες επίσημες συναντήσεις με μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας μας, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου