ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ: Προσοχή στα ακραία καιρικά φαινόμενα από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής

Τη λήψη μέτρων προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας ΕΥΑ, με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες που θα πλήξουν την Αττική, από το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2022, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022, συστήνει στους συνδημότες μας ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης.

Ο Μιχάλης Οικονομάκης παρακαλεί τους συνδημότες μας να μη μετακινηθούν από το σπίτι, χωρίς σπουδαίο λόγο και σε περίπτωση κεραυνών να μην έχουν επαφή με την ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση καθώς και με το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.

Παρακαλεί επίσης να μην εγκαταλείπουν στους δρόμους ογκώδη αντικείμενα ή κλαδιά που θα μπορούσαν να αποφράξουν τα φρεάτια απορροής υδάτων.

Τέλος, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Αντιδημάρχους και Αναπλ. Δημάρχους έχουν θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου, προκειμένου, να παράσχουν, αν χρειαστεί, κάθε δυνατή βοήθεια. Σε περίπτωση προβλήματος οι συνδημότες μας μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό του Δήμου 15691.

«Σε συνεργασία με τους συναδέλφους, έχουμε, τις προηγούμενες μέρες, καθαρίσει τα φρεάτια απορροής και συλλέξει τα ογκώδη και τα κλαδέματα από τους δρόμους. Με λίγη προσοχή από όλους πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, παρόλο που την συγκεκριμένη εποχή οι καταιγίδες είναι ισχυρές, με πολύ μεγάλο ύψος βροχής», τόνισε ο Μιχάλης Οικονομάκης.

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες προς τους συνδημότες μας οι οποίοι παρακαλούνται:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου