Η Δυτική Αττική σε τροχιά ανάπτυξης: Παρουσιάστηκε η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» σε εκδήλωση στον Δήμο Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2022

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας, παρουσιάστηκε μια πραγματικά εμβληματική δράση με τεράστιο αναπτυξιακό πρόσημο για χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελευσίνα και σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και την Ελλάδα. Πρόκειται για τη δράση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Έξυπνη Μεταποίηση». Την εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής, καθώς και των επιχειρηματικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών, συντόνισε ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής ΝΔ Σταμάτης Πουλής.

Η δράση υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και δείχνει ουσιαστικά το δρόμο για τις πολύ μικρές και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την είσοδο σε τροχιά βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης. Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που θα δημιουργήσει πλούτο για τις επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και θα δώσει ζωή και ένα συνολικό θετικό αποτύπωμα στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το παρών έδωσαν και τοποθετήθηκαν σχετικά με τη δράση, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θωμαΐς Ευτυχίδου, η συντονίστριας Task Force δράσεων RRF της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας Κατερίνα Οικονόμου, καθώς και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Ν. Στασινός.

Μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Πουλής σημείωσε: «Η συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση καταδεικνύει τη δίψα των πολιτών της Δυτικής Αττικής για πρόοδο και τη διάθεση της τοπικής κοινωνίας να τρέξει το επόμενο διάστημα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η Δυτική Αττική παράγει το μεγαλύτερο μέρος του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας, αποτελεί κέντρο μεταφορών και logistics, ενώ σημαντική είναι η δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα του πολιτισμού και του θεματικού τουρισμού. Ταυτόχρονα όμως, η Δυτική Αττική αντιμετωπίζει προβλήματα ανεργίας, παραβατικότητας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Προβλήματα που οφείλονται σε λανθασμένες οριζόντιες πολιτικές του παρελθόντος και που μπορούν να επιλυθούν μέσω της ανάπτυξης. Η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Υπουργός Ανάπτυξης προσωπικά, φροντίζουν ώστε στη Δυτική Αττική να προχωρήσουν σημαντικά έργα τα οποία θα δώσουν προοπτική και θα κρατήσουν τα νέα παιδιά στον τόπο μας. Σε αυτό τον στόχο συμβάλλει και η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» του Ταμείου Ανάκαμψης».

Παίρνοντας το λόγο, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ελευσίνας, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων και τον κ. Πουλή, τονίζοντας ότι «ο Σταμάτης, ως βασικός μου συνεργάτης, φρόντισε ώστε να έρθει όλη η Δυτική Αττική σε άμεση επαφή με το Υπουργείο για να προχωρήσουμε έργα». Τόνισε επίσης, ότι «η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Economist, είναι πρωταθλήτρια χώρα στον κόσμο σε ότι αφορά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, ενώ σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η χώρα μας το 2021 πέτυχε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και αναμένεται να έχουμε καλύτερη επίδοση το 2022. Η Δυτική Αττική είχε μείνει πίσω τα προηγούμενα χρόνια, ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερη μέριμνα από το κράτος και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετεί την περιοχή στην πρώτη ταχύτητα, με έργα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου