Νέα επιτυχία Θανάση Μπούρα για τις Εργατικές Κατοικίες

 
Οικιστές των εργατικών κατοικιών είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Θανάση Μπούρα, θέτοντας το ζήτημα σύστασης κάθετων ιδιοκτησιών στους οικισμούς εργατικών κατοικιών.

Ο κος Μπούρας αναγνωρίζοντας την ανάγκη επίλυσης του ως άνω ζητήματος ήρθε σε άμεση επαφή με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με τον Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη. Έτσι σήμερα νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι επιλύεται το θέμα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και το οποίο αποτελεί πλέον τον με αρ. 4997/2022 νόμο του Κράτους.

Προεδρεύοντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου ο κος Μπούρας, αναφέρθηκε στα άρθρα 61 και 62 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, γιατί πραγματικά είχε «ευήκοον ους», και με τη δική μου πίεση για το θέμα των εργατικών κατοικιών στη Δυτική Αττική, την οποία εγώ υπηρετώ με την ψήφο των συμπολιτών μου και η οποία είναι γεμάτη από εργατικές κατοικίες. Υπήρχε μια εκκρεμότητα δεκαετιών, όσον αφορά στη σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών σε οικισμούς του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Με τη ρύθμιση του άρθρου 61 αυτό επιλύεται. Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 62, ρυμοτομούμενα τμήματα ιδιοκτησίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) στη Δημοτική Ενότητα Ελευσίνος του Δήμου Ελευσίνας παραχωρούνται στην κοινή χρήση.»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου