ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΦΩΝΗ του ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ και του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ Μέσω του NAMASTE και της Θεατρικής του Ομάδας Praxeis 11+1 Για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

 
Ο Δήμος Φυλής ένωσε τη φωνή του με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και μέσω του Συλλόγου NAMASTE και της θεατρικής του ομάδας PRAXEIS 11+1 βροντοφώναξε το μήνυμα «ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στην ιστορική και πολιτιστική πόλη του Άργους, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 8.30 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.

Στην πολυμορφική παράσταση παραβρέθηκαν δεκάδες ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και δημότες Φυλής που στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια να σπάσει επιτέλους η σιωπή των κακοποιημένων γυναικών.

Στα μπροστινά καθίσματα ο πάντα υποστηρικτικός σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» του Δήμου Φυλής Γιώργο Μαυροειδή, έχοντας δίπλα τους τον φιλόξενο οικοδεσπότη τους, Πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Δήμου Άργους Μυκηνών κο Παναγιώτη Σκούφη.

Η θεατρική παράσταση εμπλουτισμένη με μονόπρακτα, video, υποκριτικά σχήματα, παρουσιάσεις στατιστικών στοιχείων, θεατρικές αφηγήσεις, χορικό, μουσικοκινητικά δρώμενα, τραγούδια και νότες πιάνου έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε τα χειροκροτήματα. Ο σκοπός της να καθρεφτίσει αλήθειες που αφορούν στην γυναίκα μέσα στην εξέλιξη του χρόνου με όλες τις δυσκολίες αλλά και τα προοδευτικά της βήματα επετεύχθη αναμφισβήτητα.

Όπως είχαν δεσμευτεί κι οι συντελεστές, μέσω της παράστασης αναδείχτηκαν θέματα όπως η θέση και οι ρόλοι της γυναίκας στην παλαιότερη αλλά και την σύγχρονη εποχή, η κακοποίηση που δέχεται, τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην βία που της ασκείται, η ευθύνη της κοινωνίας σε σχέση με την κριτική και την προκατάληψη στην οποία έχει υποβάλλει την γυναίκα. Στην ολοκλήρωση της παράστασης ακούστηκε, όντως, βροντερή η ΦΩΝΗ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που στα διάφορα στάδια της ζωής της διεκδικεί τα δικαιώματα και την έκφραση της αλήθειας της.

Σύμφωνα με την σκηνοθέτη της παράστασης κα Ελένη Κολιού «Παρά την πάροδο των χρόνων, η κοινωνία εξακολουθεί να αντανακλά τις προκαταλήψεις και τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες, οι οποίες αισθάνονται πως πρέπει να διανύσουν ακόμη πολύ δρόμο ώστε να κατακτηθεί η πραγματική ισότητα.

Η παράσταση είχε στόχο να απεικονίσει την πραγματικότητα, να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και να ενώσει τις φωνές ώστε η Γυναίκα να μην χρωστάει τίποτε άλλο, παρά στον εαυτό της ΑΓΑΠΗ»

Σύμφωνα με τον μουσικό και καλλιτεχνικό επιμελητή κο Ιωάννη Νανόπουλο, που ερμήνευσε και τα τραγούδια της βραδιάς «Η παράσταση δεν θα μπορούσε να μην αγκαλιαστεί με μουσικές νότες και μουσικά ακούσματα χρωματισμένα με ζεστασιά, αναγνώριση και ύμνους ζωής για την ΓΥΝΑΙΚΑ… την γυναίκα που φέρει μέσα της ζωή … και δίνει ζωή !!!!»

Μαζί του, από ότι φάνηκε, συμφώνησαν άπαντες στην αίθουσα τραγουδώντας με το έναυσμά του, το τελευταίο τραγούδι «Σε αγαπώ γιατί είσαι ωραία», σείοντας όλον τον χώρο με τρυφερό συναίσθημα για την γυναίκα-έμπνευση ζωής!!!!   

Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν, με την σειρά που εμφανίστηκαν οι ξεχωριστοί κι εναλλακτικοί ηθοποιοί : Νίκος Τοτόμης, Γιώτα Γκλιάτη, Νίκη Γιαννή, Μαρία Σκαματζούρα, Ειρήνη Ντούζου, Ειρήνη Γκαργκάσουλα, Κώστας Κάγκας, Δήμητρα Μαυροειδή, Έφη Σαραντοπούλου, Βασίλης Βασιλάρας, Γιώτα Κοχλιαρίδου, Ιωάννα Λιόση, Ελένη Κολιού. Επιμέλεια κειμένων έκαναν οι Ελένη Κολιού και Ιωάννα Λιόση.

Τα πλήκτρα του πιάνου άγγιζε με τα μαγικά του δάχτυλα ο Ανδρέας Μπογάς.

Στην τεχνική επιμέλεια ήχου και φωτισμού οι λεπτολόγοι Κώστας Τσεβόπουλος και Κώστας Ηλιόπουλος.

Ο Δήμαρχος Φυλής κος Παππούς μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ κο Σκούφη και τον Πρόεδρο κο Μαυροειδή μοίρασαν, με την ολοκλήρωση της παράστασης, κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλους τους συντελεστές δίνοντας τα συγχαρητήριά τους για το άριστο έργο και την εμφάνισή τους. Τόνισαν, δε, έκαστος στον λόγο του, τη σημαντικότητα της συνεργασίας Δήμων διαφορετικών Περιφερειών με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας και των πολιτών μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Namaste κα Ιωάννα Λιόση ευχαρίστησε θερμά όλους τους παραβρισκόμενους, τους επίσημους για την τιμητική τους παρουσία, τον Δήμο Άργους- Μυκηνών και την ΚΕΔΑΜ για την άφθονη κι όμορφη φιλοξενία και φυσικά τον πάντα ευαισθητοποιημένο Δήμο Φυλής για την στήριξη του Συλλόγου σε τέτοιου είδους πρωτοπόρες κι εναλλακτικές πρωτοβουλίες, που είναι και ο ευρύτερος σκοπός του συλλόγου Namaste.

Σύμφωνα με την Κα Λιόση «Namaste σημαίνει Εγώ και Εσύ είμαστε Ένα και σήμερα Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι Είμαστε Ένα και έχουμε μια Ενωμένη Δυνατή Φωνή ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας σε βάρος των Γυναικών!!!»

Δώρο του Συλλόγου NAMASTE προς όλους τους παραβρισκόμενους ήταν μια όμορφη αναμνηστική καρτ ποστάλ με την εικόνα της αφίσας της παράστασης και μηνύματα για την Γυναίκα!!!

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου