Στο Δήμο Φυλής εκχωρεί ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης το βιοαέριο της Χωματερής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

 ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΟΥ


Σε σημαντικές ανακοινώσεις προέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με θέμα την Ενεργειακή Αξιοποίηση Απορριμμάτων και Βιομάζας στις 2/11/2022.

Αναφερόμενος στα θέματα της ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκτηση βιοαερίου και την αξιοποίηση του, και στα πλαίσια αυτά ανακοίνωσε ότι η επόμενη φάση διαχείρισης του βιοαερίου του ΧΥΤΑ Φυλής θα έχει σημαντικό θετικό κοινωνικό αποτύπωμα, αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία ένα σημαντικό μέρος της παραγόμενης ενέργειας, σε στενή συνεργασία με το Δήμο Φυλής.

Ο Δήμαρχος Φυλής σχολίασε την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη με την ακόλουθη δήλωση:

«Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σε σχέση με την απόδοση στην κοινωνία του Δήμου Φυλής της παραγόμενης ενέργειας από το βιοαέριο αποτελεί αναγνώριση και δικαίωση του πάγιου αιτήματος του Δήμου Φυλής και προκαλεί αισθήματα χαράς σε όλους τους κατοίκους.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με το πάρκο ηλιακής ενέργειας που δημιουργείται στη χωματερή, θα οδηγήσει σε ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών από τους λογαριασμούς του ρεύματος και θα βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων κατοίκων.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη για αυτή του τη στάση, που αποδεικνύει ότι είναι πάντα στο πλευρό του δήμου μας με έργα και όχι μόνο με λόγια και να τον βεβαιώσω ότι και εμείς είμαστε δίπλα του στον αγώνα του για ένα περιβαλλοντικά δίκαιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, που θα δώσει οριστικό τέλος στο μονόδρομο της ταφής στη Φυλή και θα οδηγήσει στο οριστικό της κλείσιμο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια, τον ΕΔΣΝΑ και τον Δήμο Φυλής για την υλοποίηση».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου