Εντυπωσιακή η παρουσία της Αττικής στην κορυφαία έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Λονδίνο WORLD TRAVEL MARKET

Δύο σημαντικές διακρίσεις παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης: «Athens - Best City Break Destination 2022» και «Athens – Best Culture Destination 2022»

Γ. Πατούλης: «H Αττική, ένας από τους πλέον εδραιωμένους και εμβληματικούς προορισμούς της χώρας με σημαντική αναπτυξιακή δυναμική»

Η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της στην κορυφαία έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Λονδίνο World Travel Market, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής επισφραγίζοντας την μοναδικότητά της, απέσπασε δύο σημαντικές βραβεύσεις, «Athens - Best City Break Destination 2022» και «Athens – Best Culture Destination 2022». Η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδεται από την Περιφέρεια Αττικής για παγκόσμια τουριστικά γεγονότα όπως το συγκεκριμένο, σηματοδοτήθηκε με την παρουσία του ίδιου του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Βασικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη έκθεση, ήταν η προσέγγιση της Βρετανικής αγοράς και όχι μόνο, προβάλλοντας το μήνυμα ότι η Αττική αποτελεί έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των ανθρώπων που θα την επιλέξουν για τις διακοπές τους. Στην έκθεση προβλήθηκαν οι μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, αλλά και οι διαφορετικές μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο και στην έκθεση, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου, με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου κ. Σκαρβέλη, στελέχη της Πρεσβείας, περιφερειάρχες, εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, εκθέτες, κ.α. Τον κ. Πατούλη στην έκθεση συνόδευαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Α. Κολυβά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής Μ. Παντελούς. Το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας. Το συντονισμό της Ελληνικής παρουσίας είχε ο ΕΟΤ, ενώ η χώρα μας συμμετείχε με 80 συνολικά εκθέτες. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν επίσης ο Δήμος Πόρου και ο Δήμος Πειραιά με εκπροσώπους τους. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την βιωσιμότητα του Τουρισμού της Ελλάδας από τον ΕΟΤ και τη Ναυτεμπορική, η Αττική ήταν η τιμώμενη περιφέρεια!

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τριάντα (30) προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) και η ανταπόκριση των Βρετανών επαγγελματιών υπήρξε ιδιαιτέρως ενθαρρυντική αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες ροές Βρετανών επισκεπτών προς την Αττική.

Η Αττική είναι ένας «must» προορισμός με σημαντική δυναμική

Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση και με αφορμή τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε η Αττική επισήμανε μεταξύ άλλων:

Η Περιφέρεια Αττικής με τις απόλυτα στοχευμένες προωθητικές ενέργειές της, εδραιώνει την παρουσία της Αττικής μας στον παγκόσμιο χάρτη, δημιουργώντας προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ άλλων και στον τουριστικό κλάδο. Στόχος της Περιφέρειας είναι η συνεχής ανάπτυξη και αύξηση της αναγνωρισιμότητας του τουριστικού brand “Attica” παγκοσμίως καθώς και η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεών μας στην μετά covid εποχή».

Στη συνέχεια τόνισε: «Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η Αττική έχει καταστεί πλέον, ένας από τους πιο εδραιωμένους και εμβληματικούς προορισμούς της χώρας, με σημαντική αναπτυξιακή δυναμική σε όλα τα προϊόντα. Πρόκειται για ένα must προορισμό, μεταξύ των δημοφιλέστερων τόπων της κοσμαγάπητης τουριστικά Ελλάδας. Αυτό επετεύχθη με σκληρή δουλειά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν επίσης η καλή προσβασιμότητα της Αττικής και η επιτυχία του στοχευμένου προγράμματος που έχουμε εκπονήσει για την αναμόρφωση του προφίλ τη Αττικής.

Πιστεύουμε λοιπόν, ότι σήμερα η Αττική προσφέρει στους διεθνείς επισκέπτες τις δυνατότητες να συνδυάσουν, κατά τις διακοπές τους, την αυθεντική εμπειρία της επίσκεψης στο open air μουσείο, που είναι ολόκληρη η Αττική, την Ευεξία, την διασκέδαση του κοσμοπολίτικου προορισμού, σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες, πλέον, υποδομές του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας και φυσικά, το θαλάσσιο μέτωπο με τις δεκάδες γαλάζιες σημαίες, και τις κοντινές νησιωτικές αποδράσεις».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις διακρίσεις που έχει ήδη λάβει η Αττική, όπως: Κορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός για το 2021, Κορυφαίος Προορισμός Αειφόρου τουρισμού της Ευρώπης για το 2022 και υπογράμμισε ότι: «Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε η Αττική να ανταποκρίνεται στο ευρύτερο περιβάλλον των τάσεων της ταξιδιωτικής αγοράς που σχετίζονται με την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και την αειφορία του προορισμού».

Ο Περιφερειάρχης έκανε επίσης ειδική αναφορά στα παραδοσιακά χωριά, τις πόλεις, τους φημισμένους αμπελώνες, το περιβάλλον, τις φυσικές ομορφιές, τις ποδηλατικές διαδρομές, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο «Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας», στο πρόγραμμα ανακύκλωσης για να γίνει η Αττική η πρώτη «Πράσινη» Περιφέρεια της χώρας και στον πολιτιστικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά της Αττικής. Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι με πρωτοβουλία του εντάχθηκε η Αττική στο Δίκτυο Περιφερειών της Ευρώπης για την Υγεία του ΠΟΥ, με στόχο να επιτύχουμε άμεσα να χρήσουμε την Αττική κορυφαία Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας του κόσμου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στα στελέχη του ΕΟΤ κα το Γ. Γ. καθώς και στους εκπροσώπους του ομίλου της Ναυτεμπορικής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου