Επιχορήγηση του Δήμου Φυλής για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γ. Κώτσηρας: «Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει διαρκώς την προσπάθεια των Δήμων της Δυτικής Αττικής, με στόχο την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων»

Σε νέα επιχορήγηση συνολικά 17 Δήμων της χώρας, με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα.

Μεταξύ των Δήμων που χρηματοδοτούνται, συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Φυλής ο οποίος θα λάβει το ποσό των 994.600 ευρώ για την κατασκευή καταφυγίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς (χωρητικότητας 100 ζώων) και την προμήθεια εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου είχαν επιχορηγηθεί αντιστοίχως, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας με το ποσό των 461.032 ευρώ για την υλοποίηση των έργων «Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου κτιρίου Διοίκησης και προκατασκευασμένων οικίσκων για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρητικότητας 40 ζώων», «Προμήθεια εξοπλισμού και υλικών περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων» και «Παροχή κτηνιατρικών πράξεων για τη στείρωση και τον εμβολιασμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και ο Δήμος Μεγαρέων με το ποσό των 30.558,20 ευρώ για την υλοποίηση των έργων «Προμήθεια οχήματος περισυλλογής και μεταφοράς αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και «Στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της χώρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Η προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνεχίζει να αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει με πόρους την Αυτοδιοίκηση και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των Δήμων της Δυτικής Αττικής, με στόχο κανένα ζώο να μη μείνει αδέσποτο και παραμελημένο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου