Πρωτοποριακός ο Δήμος Φυλής με δικό του περίπτερο στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

 
Πιστός στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, το 'πε και το 'κανε. Τον περασμένο Απρίλη οπότε και δημιουργήθηκε ο νεοσύστατος Σύλλογος Μελισσοκόμων Φυλής είχε δώσει τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Το έκανε πράξη πριν λίγες μέρες, όντας ο μοναδικός Δήμος, που συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην μεγάλη γιορτή του μελιού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το 13 Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που προβλήθηκε δεόντως από όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε πραγματοποιήθηκε στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 κι εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 300 μικροί παραγωγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ το επισκέφθηκαν χιλιάδες κόσμου και λάτρεις του Μελιού.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη, επισκέφθηκαν το Περίπτερο του Δήμου Φυλής το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου και είχαν εγκάρδια συνομιλία με τους συμμετέχοντες μελισσοκόμους του οποίους και συνεχάρησαν για την εξαιρετική δουλειά και τα προϊόντα τους.

Με εικόνες από τη Μονή Κλειστών, το Αρχαίο Φρούριο Φυλής και σύνθημα: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ – Ένας Παράδεισος 10 λεπτά από την Αθήνα το περίπτερο προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα εξαιρετικά μέλια της περιοχής αλλά και μια ιδιαίτερα πλούσια ποικιλία από τα παράγωγα προϊόντα τους. 

Η “Σταγόνα Ζωής” του Μιχάλη Νικολακάκη με υπεύθυνη πωλήσεων την κ. Εβελίνα Σταυριδοπούλου,



 η “Μelisakka” 


αλλά και το “Μελικήριον” του Σπύρου Πατεράκη, 


ενθουσίασαν με τα προϊόντα τους τους επισκέπτες που... στην κυριολεξία κόλλησαν στο Μελοπερίπτερο του Δήμου Φυλής.

Οι Μελισσοκόμοι του Συλλόγου Φυλής από την πλευρά τους επιφύλαξαν στον Δήμαρχο ιδιαίτερη φιλοξενία, τον ενημέρωσαν για τα προϊόντα τους και τον ευχαρίστησαν για την ολόπλευρη στήριξή του.

Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε και στήριξε με την τεχνογνωσία του ο συντοπίτης μας Λευτέρης Παντελάκης, CEO της ΑNEL που είναι μια σύγχρονη εταιρεία με μακρά ιστορία και άμεση σύνδεση με την πρακτική της μελισσοκομίας.


Εκείνος ήταν εξάλλου που την επομένη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού στο Γραφείο του, μαζί με την Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Τμήματος Μελισσοκομίας ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Φανή Χατζήνα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα “βήματα” που γίνονται με στόχο την Δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στον Δήμο Φυλής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι “Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ” είναι κρατικός φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και το επιστημονικό κύρος στον τομέα της μελισσοκομίας.

Ο Χρήστος Παππούς, υποδέχθηκε την κ. Φανή Χατζήνα την οποία κι ενημέρωσε για την πετυχημένη συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο 13ο Φεστιβάλ Μελιού αλλά και για τη βούλησή του, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα της Μελισσοκομίας που για τον Δήμο Φυλής αποτελεί μια εξαιρετική παράδοση, που πρέπει να έχει εξέλιξη και συνέχεια.

“Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας κι αναμένουμε την ουσιαστική στήριξη και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, προκειμένου να υλοποιηθεί ο οραματικός σχεδιασμός για την δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή μας. Είναι αυτονόητο πως πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της μελισσοκομίας και σε ότι αυτό συνεπάγεται, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης σε έναν τόπο που το έχει ανάγκη” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου