Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 9 σχολεία του Δήμου Φυλής θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής

...

Το «πράσινο φως» για την έναρξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία των Δήμων Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής, αρμοδιότητας της ΚΤΥΠ ΑΕ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ Αττικής) «2014-2020», που ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών πράξεων ένταξης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα στο Δήμο Φυλής ανήκουν τα 9 από τα 14 σχολεία στα οποία προγραμματίζεται ενεργειακή αναβάθμιση και συγκεκριμένα:

  • Στο 1ο Δ.Σ και 1ο ΝΓ Ζεφυρίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ζεφυρίουστο 4ο ΔΣ, το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, στο ΔΣ Φυλής και στο Γυμνάσιο Φυλής

  • Στο 1ο Λύκειο, στο 2ο και στο 3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 8ο Δημοτικό Αγ. Βαρβάρας

  • Στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Θ. Γιάνναρης , με τις παρεμβάσεις επιτυγχάνεται μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, με παράλληλη μείωση των δαπανών λειτουργίας, καθώς και αλλαγή της εικόνας των σχολικών κτιρίων, ενισχύοντας έτσι το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. 

Παρόντες στην τελετή υπογραφών η οποία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, στα γραφεία της Περιφέρειας ήταν ο Πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε., Τ. Κατσίπος, οι Δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Φυλής Χ. Παππούς και Καισαριανής Χ. Βοσκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος. Επίσης ο Γενικός διευθυντής της ΚΤΥΠ ΑΕ  Θ. Κυριαζόπουλος, καθώς, επίσης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, το Δήμαρχο Φυλής ως ιδιαίτερα ευαίσθητο σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

«Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με Δημάρχους, ιδιαίτερα ευαίσθητους σε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως οι παριστάμενοι σήμερα, τους οποίους και θέλω να συγχαρώ θερμά, υλοποιούμε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Μας ενδιαφέρει να υλοποιούμε έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παράλληλα να προσφέρουμε στα παιδιά της Αττικής καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Την άριστη συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς επισημαίνοντας πως μετά τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που έγιναν στο Δημαρχείο της πόλης, τα ανάλογα έργα σε σχολεία της Φυλής είναι ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου που έχει ο Δήμος για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην πόλη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου