Ενθουσιασμός και χαμόγελα στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία για τα παιδιά των άπορων οικογενειών

Μια όμορφή και ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή, για τα παιδιά των άπορων οικογενειών, οργάνωσε σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, με τον φιλόξενο οικοδεσπότη της γιορτής, Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Αντωνόπουλο μοίρασαν Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά, τους προσέφεραν γλυκίσματα και αντάλλαξαν ευχές με τους γονείς τους, για καλές γιορτές.

Το σκηνικό στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας διαμορφώθηκε κατάλληλα για τη γιορτή. Άγιοι Βασιλίδες που φωτογραφίζονταν με τα παιδιά και τους έδιναν καραμέλες και σοκολάτες, δύο τάρανδοι με το άρμα τους περίμεναν επίσης να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους, το κινούμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μοίραζε αφιδώς αγκαλιές και γλυκά ενώ η γνώριμη γωνιά του ποπ κορν είχε πάντα ουρά.

Στα ηχεία οι μελωδίες των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών μαζί με την συμβολή των ξωτικών που χόρευαν διαρκώς δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μην λικνιστεί έστω και λίγο στους χαρούμενους ρυθμούς.

“Στηρίζουμε σταθερά τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και αγκαλιάζουμε με σεβασμό και αγάπη τις οικογένειες τους. Στόχος μας είναι να κρατάμε πάντα ζωντανό το χαμόγελο στα πρόσωπα των μικρών παιδιών. Αυτές οι γιορτινές μέρες είναι αφιερωμένες κυρίως στα παιδιά και τα θέλουμε όλα χαρούμενα” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

“Είναι η πρώτη ανοιχτή γιορτή που κάνουμε για τα παιδιά των άπορων οικογενειών μετά την περιπέτεια του covid 19. Είναι διαφορετικό να προσφέρεις στις οικογένειες δώρα και παιγνίδια παράλληλα με την τακτική διανομή τροφίμων και άλλο να βλέπεις μέσα σε μια γιορτή τη χαρά και τη λαχτάρα των παιδιών να παίξουν με τα καινούργια τους παιγνίδια, να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά, να χορέψουν και να γευτούν γλυκές και αλμυρές λιχουδιές” υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Κοινωνικών Πολιτικών Γιώργος Αντωνόπουλος.

Στη γιορτή προσκλήθηκαν και συμμετείχαν, ανά μικρές ομάδες λόγω των μέτρων πρόληψης από τις ιώσεις και τον covid 19, περίπου 350 παιδιά από 0-12 ετών.

Η αγορά των δώρων και η διοργάνωση της γιορτής έγινε με πόρους του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου