Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 980 οικογένειες προσέφερε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, η νέα διανομή τροφίμων, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φυλής ,που είναι και η τελευταία της χρονιάς που φεύγει. Η Κοινωνική Υπηρεσία σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου από τις αρχές Δεκεμβρίου και μένοντας ανοιχτή και τα Σάββατα κατάφερε και φέτος να τροφοδοτήσει εγκαίρως πριν τα Χριστούγεννα όλους τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας δικαιούχους των προγραμμάτων της.

Χθες Κυριακή ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας επιθεώρησε τα είδη προς διανομή και ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο για τις νέες ανάγκες της υπηρεσίας.

Με τρόφιμα, κρέας, τυριά, χριστουγεννιάτικα γλυκά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο τροφοδοτήθηκαν 980 οικογένειες που αντιστοιχούν σε περίπου 1300 άτομα.

Συγκεκριμένα στους ωφελούμενους δόθηκαν, σε ποσότητες ανάλογα με τα μέλη κάθε οικογένειας, ζάχαρη, γάλα, ζυμαρικά, ντοματάκι, ρύζι, φακές, φασόλια, αλεύρι, λάδι, τορτελίνια, λαζάνια, χοιρινό κρέας, (ΒΙΟ)πένες, γραβιέρα, μελομακάρονα και αναψυκτικά. Οι πολύτεκνες οικογένειες εφοδιάστηκαν επιπλέον με κοτόπουλο και τυρί φέτα.

Η διανομή τροφίμων προς τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διανομής τροφίμων του Ευρωπαϊκού Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ. Η χρηματοδότηση για τη στήριξη των 980 οικογενειών που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνεται από πόρους του Δήμου Φυλής.

«Με τη διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ολοκληρώνουμε σήμερα και τη διανομή προϊόντων του ΤΕΒΑ που ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στηρίξαμε πλήρως το γιορτινό τραπέζι σε συνολικά 2173 οικογένειες που αναλύονται σε 4254 άτομα. Ευχαριστώ και συγχαίρω τους εργαζόμενους της υπηρεσίας για τις προσπάθειές τους αλλά και για την ευαισθησία με την οποία εργάζονται προς όφελος των δημοτών μας που έχουν ανάγκη. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και χρόνια πολλά», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Κοινωνικών Πολιτικών Γιώργος Αντωνόπουλος.

«Είμαστε εδώ και στηρίζουμε και τις Άγιες αυτές ημέρες, με αγάπη, σεβασμό, σταθερότητα, συνέπεια και ευθύνη τους χιλιάδες συνδημότες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Οφείλουμε ως κοινωνία να μην αφήνουμε κανέναν πίσω και αυτό η Διοίκησή μας το έχει κάνει πράξη. Όμως και οι πολίτες πρέπει να κοιτούν δίπλα τους και να απλώνουν το χέρι στο διπλανό τους που είναι μόνος αυτές τις ημέρες» τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και χαμόγελο.

Παράλληλα σήμερα ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι αύριο Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και η διανομή του φοιτητικού πακέτου για τους φοιτητές που επέστρεψαν για τις γιορτές σπίτι τους και δήλωσαν πως θέλουν να παραλάβουν τα τρόφιμα από τις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Κατ΄ εξαίρεση το φοιτητικό πακέτο που παραλαμβάνουν οι φοιτητές αυτοπροσώπως είναι εμπλουτισμένο και με χοιρινό κρέας,γραβιέρα και φέτα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα συνήθη πακέτα που ήδη έχουν ταχυδρομηθεί προς την επαρχία για λόγους προστασίας των νωπών τροφίμων από αλλοιώσεις. Το πρόγραμμα “Πακέτο του Φοιτητή” χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής και στηρίζει 77 φοιτητές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου