Παραδόθηκε από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού η στέγη της ΓΡΙΖΑΣ στο Σύλλογο


 

Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής, μεταξύ του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του Προέδρου του ΔΣ Γιώργου Καραϊσκάκη παραδόθηκε, επίσημα, το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου 2023, η στέγη της ΓΡΙΖΑΣ στο Σύλλογο.
Η παράδοση, που αποτέλεσε εκπλήρωση της δέσμευσης του Δημάρχου Χρήστου Παππού προς τα μέλη του Συλλόγου, έγινε, σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία του πατρός Τίτου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ. Προηγήθηκε σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, στις 27 Δεκεμβρίου 2022.
Πρόκειται για ένα κτίριο- αντίγραφο παλαιού Λιοσιώτικου σπιτιού, που η διοίκηση του Συλλόγου επιθυμούσε, από σεβασμό στην παράδοση, να βρίσκεται στο παραδοσιακό κέντρο των Άνω Λιοσίων. Ανηγέρθη, από το Δήμο, στην οδό Πέτρου Λιόσα 27 (πρώην Βασιλείου Μελετίου 38), σε ιδιοκτησία που είχε παραχωρήσει, δωρεάν, η οικογένεια Καραντζά, για σχολείο, το οποίο κατεδαφίστηκε από το σεισμό του 1999. Προς τιμήν της η κεντρική αίθουσα του κτιρίου θα ονομασθεί «ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ». Η στέγη της ΓΡΙΖΑΣ θα λάβει την ονομασία «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΣΗΣ», εις μνήμην του αειμνήστου Δημάρχου Άνω Λιοσίων.
Η επίσημη τελετή των εγκαινίων θα γίνει αφού ο Σύλλογος εγκατασταθεί στη νέα στέγη και οργανώσει το αρχείο και τις συλλογές των εκθεμάτων του.
«Η στέγη της ΓΡΙΖΑΣ θα θυμίζει, σε όλους μας, τον αγώνα των Λιοσιωτών για τη δημιουργία της πόλης μας. Έναν αγώνα στο οποίο, μετά την εσωτερική μετανάστευση, πήραν ενεργά μέρος οι συνδημότες μας που βρήκαν, εδώ, τη νέα τους πατρίδα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, με όπλο την Παράδοσή μας, οικοδομούμε μια σύγχρονη πόλη για τα παιδιά μας», δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου