Με πολύ κόσμο, εγκάρδιες ευχές και νότες παράδοσης η Βασιλόπιτα των Βορειοηπειρωτών Φυλής

Σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα ξεκίνησε το 2023 για τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Φυλής καθώς το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου τα μέλη του υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά στην άκρως πετυχημένη εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας.

Το κέντρο ψυχαγωγίας ΕΛΑΤΟ στη Δημοτική Ενότητα Φυλής όπου διοργανώθηκε η βραδιά γέμισε από κόσμο που γλέντησε με νότες παράδοσης, ως τις μικρές ώρες.

Την γιορτή άνοιξε ο νέος Πρόεδρος τους Συλλόγου Σπύρος Κόκκαλης ο οποίος στο σύντομο καλωσόρισμα του, ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους και τον κόσμο για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα κι ευχήθηκε “Τα μέλη του Συλλόγου να είναι πάντα ενωμένα σε όμορφες στιγμές”.

Στη συνέχεια από το βήμα της εκδήλωσης έδωσε τις ευχές του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς που νωρίτερα πέρασε από όλα τα τραπέζια κι αντάλλαξε θερμές ευχές με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Κόβοντας το κομμάτι της πίτας που του αναλογούσε ευχήθηκε υγεία και κάθε ευτυχία κι αφιέρωσε το κομμάτι του, στην ερμηνεύτρια της βραδιάς Δήμητρα Γραβάνη - Λοϊζου, που όπως εξήγησε η οικογένεια της είναι η πρώτη οικογένεια των Βορειοηπειρωτών που κατοίκησε στα Άνω Λιόσια το 1990.

Τις θερμές ευχές τους εξάλλου έδωσαν στον κόσμο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Κωνσταντίνος Γάτσιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Παππά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας “Ομόνοια” Γιώργος Τζόμακας, το μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κυριάκος Χατζηλέρης, ο υποψήφιος Βουλευτής και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θανάσης Βασιλείου και ο διακεκριμένος ποιητής Βασίλης Παππάς.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Μαυροειδάκος και Γιώργος Αβράμης, οι Πρόεδροι της Α βάθμιας και Β Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας και Νίκος Χατζητρακόσιας αντίστοιχα, η αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Χρυσούλα Κουράση, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Κρητικός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Διονυσία Στεφάτου και εκπρόσωποι Ενώσεων και Σωματείων των Βορειοηπειρωτών.

Ξεχωριστό κομμάτι υπήρξε η εμφάνιση του χορευτικού που λάμπρυνε τη βραδιά με τους ένδοξους παραδοσιακούς της χορούς ενώ τη σκυτάλη της διασκέδασης πήραν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Κώστας Σταύρου, Δήμητρα Γραβάνη και Χρήστος Αγγελής που ανέβασαν το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη με τον κόσμο να παραμένει στην πίστα για πολλές ώρες.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο με τους σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου του συλλόγου Σπύρου Κόκκαλη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου