Κατάνυξη και λαμπρότητα στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου Φυλής

Με την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου, στα γραφικά σοκάκια της Φυλής, πέριξ της ενορίας, κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας για την αυριανή γιορτή του Αγίου Αθανασίου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας χοροστάτησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλος. Ακολούθησε λιτάνευση των δυο εικόνων του Αγίου, που διαθέτει το εκκλησάκι, συνοδεία της Αντιδημάρχου Φυλής Ελένης Λιάκου, του Αντιδημάρχου Εσόδων Γιώργου Αβράμη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύση Βλάχου και πιστών. Τιμές για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, υπό τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη.

Στο σκληρό βίο και το πλούσιο συγγραφικό έργο του Μέγα Αθανασίου αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο πατέρας Δημήτριος ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστούς για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε «με τις προσευχές μας ο Άγιος Αθανάσιος να μεσιτεύει τα μέγιστα στον Μεγάλο Θεό και, να μας δίνει υγεία αγάπη και προκοπή». Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Αύριο πρωί Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο, στο γραφικό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στη Χάρη του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου