Έφυγε, ξαφνικά, ο Δημήτρης Συμεωνίδης

 



Έφυγε, ξαφνικά, το μεσημέρι της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 85 ετών ο Δημήτρης Συμεωνίδης. Εννιά μέρες μετά τα γενέθλιά του (25 Δεκεμβρίου 1937), ο αγαπητός σε όλους μπάρμπα Μήτσος εγκατέλειψε τα εγκόσμια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, την πόλη και το κόμμα της καρδιάς του, το ΚΚΕ.
Υπήρξε διακεκριμένος αθλητής της πάλης, μαχητικός συνδικαλιστής των επαγγελματοβιοτεχνών και δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Όμως αυτό που τον έκανε πραγματικά ξεχωριστό ήταν ο ευθύς χαρακτήρας του, η εντιμότητα, η αγάπη του για την πόλη και τη Χώρα του και το επικοινωνιακό του χάρισμα. Συζητούσε με όλους και άκουγε τις απόψεις τους, παρόλο που ήταν γνωστή η προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ. Γι αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, όπως και ο αείμνηστος πατέρας του Θανάσης Συμεωνίδης.
Αφήνει πίσω του μεγάλο κενό, αλλά οι απαρηγόρητοι συγγενείς και φίλοι θα τον θυμούνται για πάντα, γιατί αντιπροσώπευε αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία: Προσήλωση στις αρχές και τις αξίες, αλλά χωρίς φανατισμό, μισαλλοδοξία και υστεροβουλία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου