Με κάλαντα, βασιλόπιτα και ευχές η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στο Ζεφύρι

Με ευχές και κοπή της Βασιλόπιτας τελέστηκε η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στις Ενορίες του Ζεφυρίου Παναγία Γρηγορούσα και Αγίου Στυλιανού, χοροστατούντος του Προϊσταμένου των Ιερών Ναών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αγγέλου Κανέλλου.

Τις ευχές τους έδωσαν στο Εκκλησίασμα, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, η Πολιτευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής και πρώην Αντιδήμαρχος Τζένη Μπάρα καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Παναγίας Γρηγορούσας και Αγίου Στυλιανού Παναγιώτης Ζαχαρίας και Ρούλα Βαγενά.

Στην Παναγία Γρηγορούσα όλοι ευχήθηκαν την γρήγορη αποπεράτωση του Ιερού Ναού ενώ προηγήθηκε επιγραμματική ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τούδε και στο εξής. Στο ίδιο μήκος κύματος και στον Άγιο Στυλιανό, οι ευχές αφορούσαν στην εκκίνηση των εργασιών για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού.

Και στις δύο Ενορίες αφιέρωσαν κομμάτι στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού αλλά και στον Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, όπως επίσης και στον Μεγάλο Ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο που έχει προσφέρει και στις δύο ενορίες αλλά και στον ευεργέτη τής Παναγίας Γρηγορούσας Ευάγγελο Βασιλείου.

Εξάλλου με συγκίνηση ο π. Άγγελος, έκοψε από ένα κομμάτι αφιερωμένο στην μνήμη των δύο Ιερέων που πέρασαν από το Ζεφύρι τους αείμνηστους Χρήστό Καπερώνη και Απόστολο Αντωνίου . Επίσης έκοψε από ένα κομμάτι μαζί με θερμές ευχές για καλή χρονιά για τους εφημέριους της Παναγίας Γρηγορούσας και Αγίου Στυλιανού π. Θεοφάνη και π. Δημήτριο αντίστοιχα.

Κατά τη λήξη της Δοξολογίας όλοι μαζί έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.

Φωτό και βίντεο Κώστας Ρίζος

https://youtube.com/shorts/7Jl82AP2r40?feature=share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου