Μεγάλη διάκριση για το συνδημότη μας Ανδρέα Ατζάμπο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ, ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ "ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ





Οι συνδημότες μας διακρίνονται παντού κι αυτό συμβαίνει και με τον φωτογράφο Ανδρέα Ατζάμπο. Το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο γνωστός, υπέροχος χώρος Τέχνης και Πολιτισμού, φιλοξενεί, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023, τη θεματική του έκθεση με τίτλο «Χορεύοντας στο Φως».
Μέσα από το φακό του Ανδρέα αποτυπώνονται, με μοναδικό τρόπο, στιγμές από 22 παραστάσεις παραδοσιακού χορού γεμάτες χαρά, αγωνία, ικανοποίηση... Στιγμές που μόνο οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν τον κόπο που κρύβεται στην προσπάθειά τους να «μεταμορφωθούν» εσωτερικά και εξωτερικά για να τις κάνουν πραγματικότητα επί σκηνής. 
Η καλλιτεχνική επιμέλεια της Έκθεσης φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λιάρου και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία σπουδαίων συνεργατών.
Κορυφαία στιγμή του διημέρου είναι η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ», που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 (19:30). 
Αποτυπώνει τη χορευτική πορεία της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού. Ο Ανδρέας έχει βάλει και εδώ, την υπογραφή του. Τόσο τα δικά του «κλικ», όσο και των ομοτέχνων του, Γεωργιάννας Κιόσση, Γιώργου Σπανού και Μάριου Κουρουνιώτη μετατρέπουν τις στιγμές σε εικόνες και τις μεταφέρουν, από τη σκηνή του θεάτρου, στις σελίδες του φωτογραφικού λευκώματος. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, ένα παιχνίδι των αισθήσεων με τον φακό, της σκιάς με το φως, της μουσικής με τη σιωπή…
Το λεύκωμα παρουσιάζουν σημαντικοί άνθρωποι από το Πανεπιστήμιο, την Παράδοση και τον Πολιτισμό.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206 Ταύρος)
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 || Ώρα 17:00 - 22:00
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 || Ώρα 12:00 - 22:00










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου