Σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” ο Δήμος Φυλής

Σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που αναμένεται πλήξει την Αττική τις προμεσημβρινές ώρες σύμφωνα με προειδοποιητικό μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες από το 112.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που δημιούργησε ο Δήμος Φυλής στο Πανόραμα, με εντολή του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού συγκεντρώθηκε ένας τεράστιος στόλος από περίπου 70 μηχανήματα έργου, αλατιέρες, μικρά και μεγάλα εκχιονιστικά,όλοι οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία , οι χειριστές των μηχανημάτων αλλά και ειδικότητες εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση τυχών βλαβών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Χρήστο Παππού αποφασίστηκε διεξοδικά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα ακολουθηθεί προκειμένου να μείνει ανοιχτό το κύριο οδικό δίκτυο της πόλης, να αποφευχθούν κίνδυνοι κατά της ζωής πολιτών (κλείσιμο δρόμων από το Φαράγγι και πάνω) και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός παροχής βοήθειας για τους πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας.
Αποφασίστηκε επίσης πως από τις δύο τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν οι αλατιέρες να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ώστε ο μηχανισμός του Δήμου να προλάβει την κακοκαιρία.

Ήδη έχουν κατανεμηθεί από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη τα μηχανήματα εκχιονιστικά, αλατιέρες και μηχανήματα έργου και βρίσκονται σε ετοιμότητα και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες.

Από αύριο το πρωί θα είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση η θερμαινόμενη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων για τους δημότες που το έχουν ανάγκη. Επίσης μπροστά από τα Δημαρχεία των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων υπάρχουν σακιά με αλάτι για τις ανάγκες των δημοτών. Αλάτι θα βρουν επίσης οι δημότες στην πλατεία ΒΟΡΕΙΝΟ στη Ζωφριά, στην ευαγγελίστρια, στον Άγιο Δημήτριο, στην Πλατεία Καραγιάννη και στο πάρκινγκ το My market στην Συμβολή Σκαλκώτα και Φυλής.

Τον κεντρικό συντονισμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έχει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και τους τοπικούς Αντιδημάρχους Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και Φυλής Ελένη Λιάκου.

Ωστόσο, επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο της δημοτικής ομάδας και ιδίως οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας, Βασίλης Γεωργιάδης και Μαρίνος Σαρλάς, οι οποίοι διαθέτουν προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων. Σε ετοιμότητα επίσης θα βρίσκεται ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Αντωνόπουλος για την παροχή βοήθειας σε δημότες και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης ως εποπτεύων της αρμόδιας υπηρεσίας για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1 δήλωσε πως “ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία” και κάλεσε τους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

VIDEO : Δηλώσεις Χρήστου Παππού στον ΑΝΤ-1

 

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους δημότες ψυχραιμία και διαβεβαιώνει πως “ο Δήμος Φυλής είναι σε θέση να βρεθεί δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη σε ελάχιστα λεπτά. Έχουμε έναν άρτιο μηχανισμό και δεν χρειάζεται πανικός” επισημαίνει. Επίσης ο Μιχάλης Οικονομάκης παρακαλεί τους δημότες να διευκολύνουν τη διέλευση των εκχιονιστικών παρκάροντας σε ολόκληρο το Δήμο μόνο από την μια πλευρά του δρόμου. Το τηλεφωνικό κέντρου του Δήμου Φυλής 213-2042700 και 701 και ο πενταψήφιος αριθμός 15691, λειτουργεί όλο το 24ωρο για να ενημερώνουν οι δημότες για ενδεχόμενα προβλήματα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου